Pierś z kaczki z sosem truflowym

zagłosuj teraz
Danie główne
3 porcji
łatwe
45 min

Jeśli chodzi o przygotowanie domowego posiłku na okres świąteczny, często myślimy o piersi z kaczki jako daniu głównym. Niezależnie od tego, czy jest to Boże Narodzenie, Sylwester, urodziny, czy zwykła niedziela z rodziną, nie ma lepszego powodu, aby jej spróbować! Jest gotowana na różowo, aby wydobyć cały rozpływający się w ustach smak, który tak bardzo kochamy w tym mięsie, w towarzystwie łatwego w przygotowaniu sosu z kaczego tłuszczu i kawałków trufli. Poniżej przedstawiamy przepis krok po kroku ↓ ↓


Składniki

3

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania30 min


Obserwacje

Tłuszcz z kaczki: jeśli go nie masz, ugotuj najpierw piersi z kaczki i użyj wytopionego tłuszczu jako bazy do sosu.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+