Szybki i łatwy stroganow wołowy

zagłosuj teraz
Danie główne
łatwe
40 min
291 Kcal

Masz ochotę na przepis w stylu rosyjskim? Wypróbuj nasz Stroganoff wołowy! Bardzo proste rodzinne danie, które pomożemy Ci przygotować krok po kroku ;-) Przyprawy i sos, który doskonale podkreśli smak mięsa. Nie wahaj się dodać kilku świeżych ziół, aby nadać temu daniu indywidualny charakter ;-) Jako dodatek, można podawać z ryżem, ziemniakami lub po prostu makaronem.

Składniki

4

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania20 min
  • Szybki i łatwy Stroganow wołowy - Przygotowanie krok 1Pokrój rumsztyk na paski. Wymieszaj mąkę z papryką i obtocz każdy pasek mięsa w tej mieszance.
  • Szybki i łatwy Stroganow wołowy - Przygotowanie krok 2Umieść mięso na patelni z rozgrzanym olejem. Smaż szybko, około 3 minut: chcemy je tylko obsmażyć. Odstaw na bok.
  • Szybki i łatwy Stroganow wołowy - Przygotowanie krok 3Rozgrzej olej na patelni i podsmaż posiekaną cebulę. Dodaj posiekane grzyby i zmiażdżony czosnek. Smaż, aż grzyby zmiękną.
  • Szybki i łatwy Stroganow wołowy - Przygotowanie krok 4Dodaj wodę, kostkę rosołową, sos Worcestershire, koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz. Dobrze wymieszaj i gotuj przez około dziesięć minut, aby zredukować sos.
  • Szybki i łatwy Stroganow wołowy - Przygotowanie krok 5Na koniec dodaj crème fraîche, sok z cytryny i mięso. Dobrze wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
  • Szybki i łatwy Stroganow wołowy - Przygotowanie krok 6Podawaj z ryżem lub makaronem.
  • Szybki i łatwy Stroganow wołowy - Przygotowanie krok 7A teraz wołowina Stroganoff jest gotowa! Smacznego!

Oceń ten przepis

FAQ ❓

Jakie są najlepsze dodatki do Stroganowa wołowego?

Najlepsze dodatki do Stroganowa wołowego to ryż, ziemniaki lub makaron, które doskonale uzupełniają smak dania.
Tak, możesz użyć innych rodzajów mięsa, takich jak kurczak lub wieprzowina, ale pamiętaj, że czas gotowania może się różnić.
Oprócz papryki, możesz dodać świeże zioła, takie jak tymianek czy pietruszka, aby nadać daniu indywidualny charakter.
Całkowity czas przygotowania Stroganowa wołowego wynosi około 40 minut, w tym 20 minut na przygotowanie i 20 minut na gotowanie.
Tak, Stroganow wołowy można przygotować z wyprzedzeniem i podgrzać przed podaniem, co sprawia, że smaki się jeszcze bardziej intensyfikują.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 291Kcal
  • Węglowodany: 10.5g
  • Tłuszcze: 18.3g
  • Tłuszcze nasycone: 9.1g
  • Białka: 18.5g
  • Błonnik: 4.2g
  • Cukry: 3.9g
  • ProPoints: 8
  • SmartPoints: 10
Informacje żywieniowe za 1 porcję (224g)

Sprzęt do gotowania

Płyta grzewcza

Atrybuty

Można zamrozić
Przechowywać w lodówce
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: