Ciasto francuskie z łososiem i musztardą
zagłosuj teraz
Używając ciasta francuskiego i wybranego nadzienia, możesz stworzyć piękny, chrupiący przepis, który pokochają Twoi goście! Jeśli szukasz oryginalności, zaprezentuj go w kształcie wieńca i masz zwycięzcę!
Składniki
4
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania20 min
Obierz cebulę i ząbek czosnku, a następnie drobno posiekaj.
Pokrój łososia w kostkę.
Umieść cebulę i czosnek na patelni i smaż na oleju, aż będą złote.
Następnie dodaj łososia, sól i pieprz.
W połowie gotowania łososia pokrój go łopatką na płatki. Wymieszaj i gotuj przez kolejne 5 minut.
Zdjąć mieszaninę z ognia i umieścić w misce.
Dodać oliwki, startą mozzarellę i musztardę pełnoziarnistą.Pokrój ciasto francuskie na równe trójkąty.
Umieść arkusz papieru do pieczenia na blasze do pieczenia.
Na środku umieścić miskę i ułożyć wokół niej trójkąty z ciasta francuskiego.Zdejmij miskę i wypełnij ciasto mieszanką z góry.
Zamknąć ciastem.
Posmarować wierzch roztrzepanym jajkiem.
Dodać kilka ziół prowansalskich lub innych (opcjonalnie) oraz mozzarellę.Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C, aż wierzch będzie złotobrązowy.
I gotowe!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 572Kcal
- Węglowodany: 24g
- Tłuszcze: 42.8g
- Tłuszcze nasycone: 19.5g
- Białka: 21.1g
- Błonnik: 2.6g
- Cukry: 1.8g
- ProPoints: 16
- SmartPoints: 21
Informacje żywieniowe za 1 porcję (187g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis