Składniki: 2 steki z łososia 200 g ciecierzycy (ugotowanej i odsączonej) 1 pomarańcza (organiczna) 1 klementynka 1/4 czerwonej cebuli 50 g jogurtu naturalnego...
Składniki: 6 liści kapusty 250 g mięsa mielonego 1 ząbek czosnku 1 jajko 35 g startego parmezanu 120 g sera scamorza Gałka muszkatołowa do smaku Sól do smaku...
Składniki: 300 g jarmużu (ok. 1/4) 180 g sosu beszamelowego (domowego lub gotowego) 50 g startego ementalera odrobina oliwy z oliwek Sól (do smaku) Pieprz (do...
Składniki: 250 g zielonej soczewicy (ugotowanej i odsączonej) 300 g dyni piżmowej 200 g gotowanych buraków (1 średniej wielkości) 200 g czerwonej kapusty...
Składniki: 2 ciasta francuskie (prostokątne) 70 g coulis pomidorowego 150 g startego sera mozzarella 60 g surowej szynki (w szypułkach) 1 pęczek pietruszki...
Składniki: 3 udka z kurczaka z grzbietem 1 cytryna konserwowa 50 cl wody 150 g zielonych oliwek bez pestek 1 łyżka stołowa ras el hanout 3 cebule 1 ząbek...
Składniki: 500 g małych ziemniaków 3 łyżki oliwy z oliwek 12 cl wody 1 łyżeczka papryki 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 mała cebula 1 mały ząbek...
Składniki: 180 g makaronu (Paccheri lub inny krótki makaron do wyboru) 400 g czerwonej kapusty 1/2 małej cebuli (ok. 15 g) 2 łyżki parmezanu 6 orzechów...
Składniki: 60 g makreli (w oliwie z oliwek) 40 g suszonych pomidorów (około 4) 150 g serka śmietankowego 4 arkusze ciasta francuskiego sok z 1/2 cytryny Kilka...