Muffiny angielskie z jajkiem i bekonem
zagłosuj teraz
Na niedzielny brunch, wytrawne śniadanie lub posiłek w podróży, wybierz te łatwe i pyszne angielskie muffiny z jajkiem i bekonem. Wyjaśniony krok po kroku, ten prosty przepis jest łatwy do wykonania. Przetestowany i zatwierdzony przez cały zespół Ptitchef ;-) Po zaledwie kilku minutach w piekarniku otrzymasz rozmącone jajko, które idealnie komponuje się ze słonym, chrupiącym smakiem bekonu. Wystarczy dodać mieszankę sałat i mamy szybkie, niewymagające danie ;-)
Składniki
4
Materiały
- Forma do muffinów
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
Ugrilluj boczek na rozgrzanej patelni. Przekrój muffiny na 2 części i umieść grillowany boczek na spodzie.
Wysmaruj masłem 4 foremki na muffinki i do każdej wbij jajko. Piecz przez 10 minut w temperaturze 180°C.
Umieść ugotowane jajko na bekonie i posyp startym serem. Zamknij muffinkę.
A teraz muffiny z jajkiem i bekonem są gotowe!
Obserwacje
Tarty ser: można go zastąpić pokrojonym cheddarem.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 309Kcal
- Węglowodany: 28.3g
- Tłuszcze: 10.8g
- Tłuszcze nasycone: 4.4g
- Białka: 22.8g
- Błonnik: 2.2g
- Cukry: 3.3g
- ProPoints: 8
- SmartPoints: 9
Informacje żywieniowe za 1 porcję (158g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis