Sałatka z arbuza, fety, awokado i ogórka: wyjątkowo świeża!
Oto przepis, który z pewnością znajdzie się w pierwszej trójce! Jest tak pyszny, że sama księżna Cambridge, Kate Middleton, uczyniła go jednym ze swoich ulubionych przepisów! Jest również niezwykle bogaty w wodę, dzięki czemu można się nawodnić podczas jedzenia. Pozostawiamy Ci doprawienie go miętą i delektowanie się :-)
Składniki
Przygotowanie
- Pokrój arbuza, fetę, ogórka i awokado w kostkę.
- Wymieszaj je w misce, a następnie dodaj posiekaną miętę.
- Dodaj oliwę z oliwek, ocet balsamiczny i sok z limonki.
 Dobrze wymieszaj i gotowe! Smacznego!
Obserwacje
Jakiego winegretu powinienem użyć do tego przepisu? Możesz również przygotować nieco ostrzejszy winegret. W tym celu wymieszaj 2 łyżki oliwy z oliwek z 1 łyżeczką musztardy Dijon, solą, pieprzem i sokiem z 1/2 limonki.
 
 Czy mogę zastąpić arbuza? Można go zastąpić melonem lub pomidorami z serca wołowego.
 
 Czy mogę wybrać inny ser? Zamiast sera feta pyszna będzie mozzarella.
 
 Jak przechowywać tę sałatkę? Umieścić w szczelnym pojemniku i przechowywać w chłodnym miejscu.
 
 Jak długo mogę przechowywać tę sałatkę? Sałatkę można przechowywać w lodówce przez 2-3 dni.
Odżywianie
- Węglowodany: 20.4g
- Tłuszcze: 33g
- Tłuszcze nasycone: 9.9g
- Białka: 10.6g
- Błonnik: 4.1g
- Cukry: 17.9g
- ProPoints: 12
- SmartPoints: 17




Oceń ten przepis