Składniki: 600 g bakłażanów 450 ml sosu pomidorowego 60 g startego parmezanu 1 cebula (ok. 60 g) 200 g mozzarelli Bazylia do smaku Do smażenia: olej z nasion
Składniki: 30 g świeżej pietruszki (jeden pęczek) 30 g parmezanu (lub Grana Padano, lub Pecorino) 30 g niesolonych prażonych orzeszków ziemnych 1 ząbek...
Składniki: 3 cl syropu z melisy lub czarnego bzu 15 cl prosecco 10 cl wody gazowanej lub lemoniady Kostki lodu 1 plasterek cytryny (lub limonki) Kilka listków...
Składniki: 6 arkuszy filo oliwa z oliwek 600 g świeżego lub mrożonego szpinaku 1 cebula 1 ząbek czosnku sól pieprz 2 jajka 250 g sera ricotta 200 g sera feta
Składniki: 400 g serka śmietankowego (typu Philadelphia lub Saint Moret) 4 jajka 140 g cukru 20 cl pojedynczej śmietany 15 g mąki 1 łyżeczka ekstraktu...
Składniki: 180 g rigatoni (bucatini, mezze maniche lub spaghetti) 80 g boczku 200 g pomidorów bez skórki 20 g sera pecorino romano 25 g białego wytrawnego...
Składniki: 180 g makaronu (rigatoni, paccheri, mezze maniche) 100 g kiełbasy 230 g dyni (oczyszczonej) 10 g startego parmezanu 25 g białego wina cebula do...
Składniki: 120 g makaronu (ditali rigati) 160 g fasoli borlotti (już ugotowanej) 100 g przecieru pomidorowego (lub pomidorów bez skórki) 1 ząbek czosnku sól...