Amaretti, włoskie migdałowe smakołyki idealne do kawy!
zagłosuj teraz
Szukasz ciastka do kawy? Wybierz się do Włoch z tym przepisem na Amaretti :-) Co więcej, do przygotowania tych chrupiących małych deserów potrzebne są tylko 4 składniki! Kto może to przebić? Poniżej przedstawiamy sposób przygotowania amaretti ↓
Składniki
6
Materiały
- 1 mikser elektryczny
- 1 worek do wyciskania (opcjonalnie)
- papier do pieczenia
- szpatułka
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania7 min
Rozgrzej piekarnik do 200°C
Ubij białka na sztywną pianę, a następnie stopniowo dodawaj cukier. Białka powinny być zwarte i błyszczące.
Dodaj ekstrakt migdałowy, a następnie wmieszaj proszek migdałowy za pomocą szpatułki.
Użyj rękawa cukierniczego lub 2 łyżek stołowych, aby uformować amaretti na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec przez 7 minut w temperaturze 200°C. Po upływie tego czasu natychmiast wyjąć z piekarnika, aby zapobiec wysuszeniu.
Delektuj się dobrą kawą. I to wszystko, gotowe, smacznego!
Obserwacje
Przechowuj amaretti w szczelnej puszce!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 598Kcal
- Węglowodany: 55.8g
- Tłuszcze: 31.2g
- Tłuszcze nasycone: 2.4g
- Białka: 16.9g
- Błonnik: 7.4g
- Cukry: 55.2g
- ProPoints: 16
- SmartPoints: 24
Informacje żywieniowe za 1 porcję (133g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:





Oceń ten przepis