Składniki: 120 g makaronu (ditali rigati) 160 g fasoli borlotti (już ugotowanej) 100 g przecieru pomidorowego (lub pomidorów bez skórki) 1 ząbek czosnku sól...
Składniki: Marynata: 300g kurczaka (w tym przypadku uda z kurczaka bez kości) 3 łyżki solonego sosu sojowego 1 kawałek świeżego imbiru 1 mały ząbek czosnku 2...
Składniki: 180 g makaronu (spaghetti, tagliatelle, rigatoni) 1 jajko 1 żółtko 80 g guanciale 40 g startego sera Pecorino Romano Czarny pieprz (do smaku)
Składniki: 2,5 g suchych drożdży piekarskich (lub 6 g świeżych drożdży) 25 ml ciepłej wody 200 g mąki 250 g bardzo drobnej kaszy manny 1 szczypta soli 1/2...
Składniki: Krem gochujang: 15 g masła 15 g blond vergeoise (lub brązowego cukru) 1 łyżka gochujang (koreańska pasta ze sfermentowanego chili) Ciasto na...
Składniki: 300 g polenty instant (my użyliśmy polenty truflowej) 200 g sera scamorza (ok.) 60 g pikantnego salami (cienko pokrojonego) Sól do smaku Woda do smaku