Składniki: 200 g świeżego pappardelle 100 g ricotty 100 g wędzonego łososia Płynna śmietana do smaku (lub trochę mleka) szalotka do smaku oliwa z oliwek extra...
Składniki: Gotowanie ziemniaków 700 g ziemniaków (małe/średnie) 1 l wody 1 łyżeczka soli gruboziarnistej (lub drobnej) Na parmezanową skórkę 40 g startego...
Składniki: Hrabstwo Beaufort Bleu d'Auvergne Brie Munster Saint Marcellin Ossau Iraty Jako dodatek : dżem z czarnych wiśni miód truflowy (lub klasyczny miód)...
Składniki: 2 ciasta francuskie (prostokątne) 70 g coulis pomidorowego 150 g startego sera mozzarella 60 g surowej szynki (w szypułkach) 1 pęczek pietruszki...
Składniki: 60 g makreli (w oliwie z oliwek) 40 g suszonych pomidorów (około 4) 150 g serka śmietankowego 4 arkusze ciasta francuskiego sok z 1/2 cytryny Kilka...
Składniki: Chrupkość : 8 arkuszy ciasta filo (lub ceglastego) 50 g masła (roztopionego) Chrupiąca część : 150 g pistacji (prażonych, niesolonych) 30 g masła...
Składniki: 200 g makaronu 40 g suszonych pomidorów au naturel 125 g mozzarelli bawolej Oliwa z oliwek do smaku Sól do smaku czarny pieprz do smaku Pesto z...
Składniki: 180 g krótkiego makaronu 380 g pasków papryki (użyliśmy mieszanki papryki czerwonej, żółtej i pomarańczowej) 50 g philadelphia 1/2 cebuli (ok. 30...
Składniki: Kruszonka z parmezanu: 50 g mąki 40 g parmezanu 50 g zimnego masła Krem z groszku: 280 g ugotowanego groszku, odsączonego 15 cl bulionu 1 łyżka...
Składniki: 6 arkuszy filo oliwa z oliwek 600 g świeżego lub mrożonego szpinaku 1 cebula 1 ząbek czosnku sól pieprz 2 jajka 250 g sera ricotta 200 g sera feta
Składniki: 400 g serka śmietankowego (typu Philadelphia lub Saint Moret) 4 jajka 140 g cukru 20 cl pojedynczej śmietany 15 g mąki 1 łyżeczka ekstraktu...