Quiche z warzywami i boczkiem, które wszyscy uwielbiają!

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
Å‚atwe
50 min

Kiedy nie masz pomysłu na posiłek, quiche jest oczywistym wyborem! Zaletą jest to, że można do niego włożyć co się chce i co ma się pod ręką! I dobrze się składa, bo została nam torba mrożonych warzyw i trochę boczku...


Składniki

4
Szacowany koszt: 5.67 (1.42€/porcja)

Materiały

  • 1 forma do tarty o Å›rednicy 28 cm
  • 1 forma do pieczenia

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania35 min
  • Podsmaż boczek na patelni na Å›rednim ogniu.
    W połowie smażenia dodać posiekaną cebulę.
  • Po rozmrożeniu warzyw dodaj je na patelniÄ™ i gotuj przez kilka minut na Å›rednim ogniu.
  • W miÄ™dzyczasie wymieszaj w misce jajka, Å›mietanÄ™ sojowÄ…, sól i pieprz.
  • Umieść ciasto w formie do tarty i nakÅ‚uj je widelcem. Wlać mieszankÄ™ warzyw i boczku, a nastÄ™pnie masÄ™ na tartÄ™.
  • Piecz przez 35 minut w temperaturze 200°C i ciesz siÄ™ smakiem!

Obserwacje

Jakiego ciasta powinienem użyć do quiche? Ciasto kruche to idealna baza do pikantnych quiche. Jest lekkie i dobrze znosi gotowanie. Zachowaj ciasto francuskie na frytki z szynką i serem (przepis znajduje się na naszej stronie).

Jak uniknąć wody w quiche? Najlepszą sztuczką jest gotowanie składników nadzienia oddzielnie na patelni, aby uwolniły swoje soki. Po ugotowaniu można je dodać do quiche. Możesz również posypać spód tarty mąką kukurydzianą lub bułką tartą, aby wchłonęły soki podczas pieczenia.

Jak upiec quiche? Umieść quiche jak najniżej w piekarniku. Dzięki temu spód quiche będzie upieczony. Pod koniec pieczenia obróć piekarnik o połowę, aby wierzch był złotobrązowy. Aby uzyskać chrupiące wykończenie, przełącz piekarnik na tryb grillowania na 5 minut.

Czy mogę użyć mrożonych warzyw w moim quiche? Jak najbardziej! Pamiętaj jednak, aby je rozmrozić, a następnie podsmażyć na patelni, aby uwolniły całą wodę przed dodaniem ich do quiche.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+