Zupa szpinakowa - sztuczka, dzięki której wszyscy jedzą warzywa!

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
łatwe
30 min
114 Kcal

Szukasz pomysłu na to, jak zachęcić całą rodzinę do jedzenia warzyw? Ta zupa powinna pomóc ;-) W połączeniu z ziemniakami, każdy członek rodziny pokocha tę zupę! Poniżej pokażemy Ci, jak ją przygotować krok po kroku.

Składniki

6

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
  • Jeśli szpinak jest świeży, umyj go i osusz. Jeśli jest mrożony, umieść go w rondlu na średnim ogniu z niewielką ilością wody.
  • Gdy ząbki czosnku zostaną obrane i oczyszczone, posiekaj je drobno i dodaj do rondla ze szpinakiem.
    Mieszaj i gotuj przez kilka minut.
  • Obierz i pokrój ziemniaki. Dodaj je do rondla z bulionem warzywnym.
    Doprowadź mieszaninę do wrzenia i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez około dwadzieścia minut.
  • Nakłuj ziemniaki, aby sprawdzić, czy są ugotowane. Zmiksuj całość.
  • Na patelni smaż nasiona przez kilka minut.
  • Podawaj zupę szpinakową w misce, udekoruj kilkoma kroplami śmietany sojowej oraz prażonymi nasionami. Smacznego!

Oceń ten przepis

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 114Kcal
  • Węglowodany: 13.2g
  • Tłuszcze: 3.9g
  • Tłuszcze nasycone: 0.6g
  • Białka: 4.8g
  • Błonnik: 3.2g
  • Cukry: 1.3g
  • ProPoints: 3
  • SmartPoints: 3
Informacje żywieniowe za 1 porcję (283g)

Sprzęt do gotowania

mikser
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: