Quiche bez ciasta
zagłosuj teraz
Masz ochotę na quiche, ale nie masz pod ręką ciasta francuskiego? W takim razie wybierz wersję bez ciasta!
Składniki
8
Materiały
- Forma do tarty 28 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania30 min
Wymieszaj jajka z mąką, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Następnie dodaj mleko, mieszając.
Usmaż boczek i dodaj go do mieszanki razem z tartym serem.
Wlej masę do formy silikonowej lub do formy wysmarowanej masłem i posypanej mąką.
Piec przez 30 minut w temperaturze 210°C.
I oto, twoja quiche bez ciasta jest gotowa!
Obserwacje
Bezglutenowe: ten przepis może być bezglutenowy, jeśli zastąpisz mąkę pszenną mąką kukurydzianą.
Na aperitif! Idealny przepis na pokrojenie na małe kawałki i podanie jako aperitif ;-)
Temperatura serwowania: na ciepło lub na zimno, pokochasz ten quiche bez ciasta!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 214Kcal
- Węglowodany: 12g
- Tłuszcze: 12.4g
- Tłuszcze nasycone: 5.8g
- Białka: 13.2g
- Błonnik: 0.6g
- Cukry: 3.4g
- ProPoints: 6
- SmartPoints: 7
Informacje żywieniowe za 1 porcję (132g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis