Rożki z ciasta francuskiego z łososiem i szczypiorkiem
zagłosuj teraz
Oryginalnym sposobem na podanie aperitifu jest zaprezentowanie ciasta francuskiego w formie rożków! Wypełnione mieszanką serka śmietankowego, łososia i szczypiorku, ten łatwy w przygotowaniu pomysł z pewnością podbije serca gości!
Składniki
8
Na 8 rożków :
Materiały
- Folia aluminiowa
- Torebka cukiernicza
Przygotowanie
Czas przygotowania40 min
Gotowania15 min
Z ciasta francuskiego wyciąć paski o szerokości około 1 cm.
Uformuj stożki z folii aluminiowej, jak pokazano na filmie.
Owinąć pasek ciasta francuskiego wokół aluminiowego stożka.
Posmarować żółtkiem do zrumienienia i piec przez 15 minut w temperaturze 180°C.
Wymieszać serek śmietankowy z posiekanym łososiem. Doprawić solą, pieprzem i szczypiorkiem.
Za pomocą rękawa cukierniczego napełnij każdy rożek mieszanką sera i łososia.
Teraz rożki z ciasta francuskiego z łososiem są gotowe!
Obserwacje
Rozmiar stożka: można wybrać większy lub mniejszy.
Polewa: jeśli nie lubisz wędzonego łososia, zastąp go innym wybranym składnikiem.
Nie masz rękawa cukierniczego? Użyj woreczka do zamrażania z odciętym rogiem ;-)
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 95Kcal
- Węglowodany: 6.2g
- Tłuszcze: 6.3g
- Tłuszcze nasycone: 3.7g
- Białka: 3.3g
- Błonnik: 0.3g
- Cukry: 0.9g
- ProPoints: 3
- SmartPoints: 4
Informacje żywieniowe za 1 porcję (36g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis