Wieniec z ciasta francuskiego z pesto na aperitif
zagłosuj teraz
Do aperitifu nie potrzeba wielu składników! Ta korona z ciasta francuskiego o smaku pesto jest tego dowodem! 2 ciastka francuskie, sos pesto i żółtko jajka do pozłocenia. To wszystko! Ale uwaga, tylko dlatego, że przepis jest prosty, nie oznacza, że nie będzie przyciągał wzroku gości! Wszystko tkwi w składaniu ;-) Technika ta jest łatwa do wykonania dzięki naszemu przepisowi wideo i zdjęciom towarzyszącym poszczególnym krokom!
Składniki
8
Przygotowanie
Czas przygotowania25 min
Gotowania25 min
Posmaruj dwa ciasta francuskie pesto. Zwiń je w rulon.
Pokroić na plastry o grubości 1 cm, uważając, aby nie przeciąć ich do końca. Plasterki powinny trzymać się razem.
Ułóż dwa ciasta francuskie w okrąg na blasze do pieczenia.
Pociągnij każdy plasterek do góry i do tyłu, lekko ściskając, aby uformować kształt liścia.
Nie ma znaczenia, czy wygląda trochę niechlujnie, ponieważ ciasto francuskie rośnie, ukrywając wady. Posmarować żółtkiem.
Piec przez 25 minut w temperaturze 180°C.
A teraz Twój świąteczny wieniec z pesto jest gotowy do udostępnienia!
Obserwacje
Pesto: jeśli nie lubisz pesto, możesz łatwo zastąpić je innym sosem. Na przykład sosem pomidorowym lub dżemem do smarowania na słodko.
Mały dodatek: aby uczynić swój pikantny przepis jeszcze smaczniejszym, posyp go parmezanem ;-)
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 310Kcal
- Węglowodany: 21.8g
- Tłuszcze: 23g
- Tłuszcze nasycone: 14g
- Białka: 3.5g
- Błonnik: 1.1g
- Cukry: 0.8g
- ProPoints: 9
- SmartPoints: 13
Informacje żywieniowe za 1 porcję (56g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis