Choinki z ciasta francuskiego z pesto na świąteczny aperitif
zagłosuj teraz
Okres świąteczny to przede wszystkim przepisy dla smakoszy i oryginalne prezentacje! Czy jest lepszy sposób na zaprezentowanie świątecznego sezonu niż w kształcie choinki?
Składniki
8
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min
Połowę ciasta francuskiego posmaruj pesto, a drugą połowę pesto rosso.
Wytnij paski o szerokości około 1 cm.
Złóż każdy pasek, aby utworzyć "jodłę", jak pokazano na filmie.
Nakłuć wykałaczką lub podobnym narzędziem.
Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C.
A teraz twoje choinki z ciasta francuskiego są gotowe!
Obserwacje
Pesto: jeśli nie jesteś wielkim fanem pesto, czy to klasycznego, czy rosso, możesz zdecydować się na inne pasty, takie jak sos pomidorowy, musztarda itp. Nie wahaj się powiedzieć nam w komentarzach, jakie smaki wypróbowałeś -)
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 180Kcal
- Węglowodany: 11.3g
- Tłuszcze: 14g
- Tłuszcze nasycone: 7.3g
- Białka: 1.9g
- Błonnik: 0.7g
- Cukry: 0.7g
- ProPoints: 5
- SmartPoints: 7
Informacje żywieniowe za 1 porcję (33g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Atrybuty
Można zamrozić
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:



Oceń ten przepis