Szybkie i łatwe palmy z ciasta francuskiego
					zagłosuj teraz
						
			
	            
                    
            Na deser lub przekąskę przygotuj własne palmy z ciasta francuskiego! Przekonasz się, że to prawie tak proste, jak otwarcie pudełka ciastek z supermarketu :-) Z zaledwie 2 składników (ciasto francuskie i cukier) postępuj zgodnie z naszym domowym przepisem krok po kroku, który z pewnością zadowoli zarówno młodszych, jak i starszych! Przekąska, którą można umieścić w hermetycznym pudełku i włożyć do tornistra dzieci lub torby rodziców, aby zapewnić sobie smakowitą przerwę o każdej porze dnia.
Składniki
		
			
			15
			
		
	
																		Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania20 min
Rozwiń ciasto francuskie. Posyp je połową cukru. Przyciśnij je dłońmi, aby dobrze się trzymało.
Odwróć ciasto francuskie i powtórz czynność.
Zwiń ciasto francuskie do połowy, a następnie zwiń drugą stronę tak, aby spotkały się na środku. Włóż do zamrażarki na 15 minut.
Po tym czasie pokrój na plastry o grubości około 1 cm i ułóż je na blasze do pieczenia.
Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
I voilà, twoje palmy z ciasta francuskiego są gotowe!
Obserwacje
Dla dodatkowej przyjemności: jeśli chcesz, rozpuść trochę czekolady i zanurz w niej połowę palmy z ciasta francuskiego :-)
Odżywianie
            za 1 porcję / na 100 g
        
    
				 Kalorie: 91Kcal
			
		- Węglowodany: 9.7g
 - Tłuszcze: 5.4g
 - Tłuszcze nasycone: 3.6g
 - Białka: 0.8g
 - Błonnik: 0.3g
 - Cukry: 4.1g
 - ProPoints: 3
 - SmartPoints: 4
 
Informacje żywieniowe za 1 porcję (17g)
		
					
		
			Atrybuty
Można zamrozić
przeciw marnowaniu
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
        



Oceń ten przepis