Szybkie i łatwe palmy z ciasta francuskiego

zagłosuj teraz
Przekąski
łatwe
50 min
91 Kcal

Na deser lub przekąskę przygotuj własne palmy z ciasta francuskiego! Przekonasz się, że to prawie tak proste, jak otwarcie pudełka ciastek z supermarketu :-) Z zaledwie 2 składników (ciasto francuskie i cukier) postępuj zgodnie z naszym domowym przepisem krok po kroku, który z pewnością zadowoli zarówno młodszych, jak i starszych! Przekąska, którą można umieścić w hermetycznym pudełku i włożyć do tornistra dzieci lub torby rodziców, aby zapewnić sobie smakowitą przerwę o każdej porze dnia.

Składniki

15

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania20 min
  • Szybkie i łatwe palmy z ciasta francuskiego - Przygotowanie krok 1Rozwiń ciasto francuskie. Posyp je połową cukru. Przyciśnij je dłońmi, aby dobrze się trzymało.
  • Szybkie i łatwe palmy z ciasta francuskiego - Przygotowanie krok 2Odwróć ciasto francuskie i powtórz czynność.
  • Szybkie i łatwe palmy z ciasta francuskiego - Przygotowanie krok 3Zwiń ciasto francuskie do połowy, a następnie zwiń drugą stronę tak, aby spotkały się na środku. Włóż do zamrażarki na 15 minut.
  • Szybkie i łatwe palmy z ciasta francuskiego - Przygotowanie krok 4Po tym czasie pokrój na plastry o grubości około 1 cm i ułóż je na blasze do pieczenia.
  • Szybkie i łatwe palmy z ciasta francuskiego - Przygotowanie krok 5Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
  • Szybkie i łatwe palmy z ciasta francuskiego - Przygotowanie krok 6I voilà, twoje palmy z ciasta francuskiego są gotowe!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Dla dodatkowej przyjemności: jeśli chcesz, rozpuść trochę czekolady i zanurz w niej połowę palmy z ciasta francuskiego :-)

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 91Kcal
  • Węglowodany: 9.7g
  • Tłuszcze: 5.4g
  • Tłuszcze nasycone: 3.6g
  • Białka: 0.8g
  • Błonnik: 0.3g
  • Cukry: 4.1g
  • ProPoints: 3
  • SmartPoints: 4
Informacje żywieniowe za 1 porcję (17g)

Atrybuty

Można zamrozić
przeciw marnowaniu
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: