Skręty z ciasta francuskiego z serem i pietruszką: obowiązkowy przepis na aperitif

zagłosuj teraz
Przekąska
łatwe
25 min
79 Kcal

Tak, możemy z całą pewnością powiedzieć, że ten przepis to przepis, który wszyscy pokochają na aperitif (i poproszą Cię o zrobienie kolejnych, przygotuj się!). Ciasto francuskie jest miękkie jak chmurka dzięki dodatkowi świeżego sera i lekko doprawione naszą domową pietruszką. Krótko mówiąc, cudownie szybkie i łatwe w przygotowaniu danie, które zapraszamy do wypróbowania na następny aperitif!

Składniki

20

Materiały

  • 1 pędzel

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania20 min
  • Skręty z ciasta francuskiego z serem i pietruszką: obowiązkowy przepis na aperitif - Przygotowanie krok 1Rozgrzej piekarnik do 180°C.
    Rozwiń ciasto francuskie i rozsmaruj świeży ser na całej powierzchni ciasta. Posyp parmezanem na wierzchu (zachowaj trochę na później ↓).
  • Skręty z ciasta francuskiego z serem i pietruszką: obowiązkowy przepis na aperitif - Przygotowanie krok 2Złóż ciasto na pół i pokrój w paski o grubości co najmniej 2 cm.
  • Skręty z ciasta francuskiego z serem i pietruszką: obowiązkowy przepis na aperitif - Przygotowanie krok 3Skręć paski i umieść je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia (przydatne: możesz ponownie użyć papieru z ciasta!).
  • Skręty z ciasta francuskiego z serem i pietruszką: obowiązkowy przepis na aperitif - Przygotowanie krok 4Posmaruj wierzch ubitym jajkiem. Posyp parmezanem.
  • Skręty z ciasta francuskiego z serem i pietruszką: obowiązkowy przepis na aperitif - Przygotowanie krok 5Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
  • Skręty z ciasta francuskiego z serem i pietruszką: obowiązkowy przepis na aperitif - Przygotowanie krok 6Roztop masło i dodaj czosnek w proszku (lub świeży) oraz posiekaną świeżą pietruszkę. Dobrze wymieszaj.
  • Skręty z ciasta francuskiego z serem i pietruszką: obowiązkowy przepis na aperitif - Przygotowanie krok 7Posmaruj skręty przygotowaną mieszanką, aby uzyskać maksymalny smak.
  • Skręty z ciasta francuskiego z serem i pietruszką: obowiązkowy przepis na aperitif - Przygotowanie krok 8A oto, gotowe!

Oceń ten przepis

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 79Kcal
  • Węglowodany: 4.8g
  • Tłuszcze: 5.6g
  • Tłuszcze nasycone: 3.6g
  • Białka: 2.1g
  • Błonnik: 0.3g
  • Cukry: 0.5g
  • ProPoints: 2
  • SmartPoints: 3
Informacje żywieniowe za 1 porcję (25g)

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: