Jodły z ciasta francuskiego z dwoma rodzajami łososia

zagłosuj teraz
Przekąska
łatwe
30 min
307 Kcal

Niezależnie od tego, czy zrobisz je w ostatniej chwili w wielki dzień, czy następnego dnia z resztek, te małe płatkowe sosny z dwoma łososiami sprawią, że Twoje kubki smakowe będą chrupać! Są tak łatwe do zrobienia, że nie wahaj się zaangażować swoich dzieci i stwórzcie razem smaczne rodzinne zajęcie :-)

Składniki

6

Materiały

  • Drewniane szpikulce

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min
  • Jodły z ciasta francuskiego z dwoma rodzajami łososia - Przygotowanie krok 1Rozwiń ciasto francuskie. Rozsmaruj serek śmietankowy na całej powierzchni ciasta.
  • Jodły z ciasta francuskiego z dwoma rodzajami łososia - Przygotowanie krok 2Pokrój plastry wędzonego łososia i filet z łososia w paski. Rozłóż oba rodzaje łososia na całej powierzchni ciasta.
  • Jodły z ciasta francuskiego z dwoma rodzajami łososia - Przygotowanie krok 3Z ciasta francuskiego wytnij paski o szerokości około 1 cm.
  • Jodły z ciasta francuskiego z dwoma rodzajami łososia - Przygotowanie krok 4Złóż każdy pasek, aby utworzyć "jodłę", jak pokazano na filmie.
  • Jodły z ciasta francuskiego z dwoma rodzajami łososia - Przygotowanie krok 5Nakłuj drewnianym szpikulcem.
    Ułóż na blasze do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Posyp sezamem.
  • Jodły z ciasta francuskiego z dwoma rodzajami łososia - Przygotowanie krok 6Piec przez 15 do 20 minut w temperaturze 180°C.
  • Jodły z ciasta francuskiego z dwoma rodzajami łososia - Przygotowanie krok 7I to wszystko, Twoje choinki z ciasta francuskiego z dwoma łososiami są gotowe!

Oceń ten przepis

FAQ ❓

Jakie są najlepsze sposoby na podanie jodełek z ciasta francuskiego?

Możesz podać je jako przystawkę na przyjęcia, w towarzystwie sosów, takich jak sos koperkowy lub cytrynowy, aby dodać świeżości.
Tak, możesz zastąpić łososia innymi rybami, takimi jak tuńczyk lub pstrąg, w zależności od swoich preferencji smakowych.
Najlepiej spożyć je świeże, ale można je przechowywać w lodówce przez 1-2 dni, a przed podaniem podgrzać w piekarniku.
Tak, możesz przygotować je wcześniej, a następnie schłodzić przed pieczeniem. Wystarczy je upiec tuż przed podaniem.
Możesz dodać świeże zioła, takie jak koperek lub szczypiorek, a także warzywa, takie jak szpinak lub papryka, aby wzbogacić smak.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 307Kcal
  • Węglowodany: 15g
  • Tłuszcze: 21g
  • Tłuszcze nasycone: 11.7g
  • Białka: 13.8g
  • Błonnik: 0.7g
  • Cukry: 0.9g
  • ProPoints: 8
  • SmartPoints: 11
Informacje żywieniowe za 1 porcję (99g)

Atrybuty

Można zamrozić
Przechowywać w lodówce
przeciw marnowaniu
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: