Ciasto czekoladowe bez jajek, bez pieczenia, bez laktozy

zagłosuj teraz
Przekąski
łatwe
12 min

Lenistwo + obżarstwo + mało kalorii = ten przepis! Ciasto o konsystencji brownie i intensywnym kakaowym smaku. Podawaj je z gałką lodów, lukrem, ganache, czerwonymi owocami lub posypką kakaową. Ponieważ nie zawiera nabiału, nadaje się dla osób nietolerujących laktozy, a także nie zawiera jajek.

Składniki

6

Materiały

  • prostokątna forma do pieczenia o wymiarach 14 x 22 cm
  • papier do pieczenia
  • pręty (ręczne)

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania7 min
  • Przesiać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać w misce.
  • Dodać cukier i wymieszać. Dodać olej oraz wodę. Dobrze wymieszać za pomocą trzepaczki, aż do uzyskania jednorodnej konsystencji.
  • Wlać masę do natłuszczonej formy do pieczenia z dnem wyłożonym papierem do pieczenia.
  • Podgrzewać w kuchence mikrofalowej przez 7 minut przy maksymalnej mocy.
    Przekłuć wykałaczką, aby sprawdzić, czy jest gotowe.
  • Wyjąć z formy i usunąć papier do pieczenia ze spodu. Pozostawić do ostygnięcia. Możesz dodać polewę, ganache lub po prostu posypać cukrem pudrem lub kakao w proszku. Wszystko zależy od Ciebie!

Oceń ten przepis

Obserwacje

* Użyliśmy formy ceramicznej. Należy pamiętać, że czas gotowania zależy od materiału formy. Jeśli używasz formy silikonowej, skróć czas gotowania do 3 minut i dodawaj po 1 sztuce, aż będą gotowe.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: