Ciasto czekoladowe bez jajek, bez pieczenia, bez laktozy
					zagłosuj teraz
						
			
	            
                    
            Lenistwo + obżarstwo + mało kalorii = ten przepis! Ciasto o konsystencji brownie i intensywnym kakaowym smaku. Podawaj je z gałką lodów, lukrem, ganache, czerwonymi owocami lub posypką kakaową. Ponieważ nie zawiera nabiału, nadaje się dla osób nietolerujących laktozy, a także nie zawiera jajek.
Składniki
		
			
			6
			
		
	
																		Materiały
- prostokątna forma do pieczenia o wymiarach 14 x 22 cm
 - papier do pieczenia
 - pręty (ręczne)
 
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania7 min
- Przesiać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać w misce.
 - Dodać cukier i wymieszać. Dodać olej oraz wodę. Dobrze wymieszać za pomocą trzepaczki, aż do uzyskania jednorodnej konsystencji.
 - Wlać masę do natłuszczonej formy do pieczenia z dnem wyłożonym papierem do pieczenia.
 - Podgrzewać w kuchence mikrofalowej przez 7 minut przy maksymalnej mocy.
Przekłuć wykałaczką, aby sprawdzić, czy jest gotowe. - Wyjąć z formy i usunąć papier do pieczenia ze spodu. Pozostawić do ostygnięcia. Możesz dodać polewę, ganache lub po prostu posypać cukrem pudrem lub kakao w proszku. Wszystko zależy od Ciebie!
 
Obserwacje
* Użyliśmy formy ceramicznej. Należy pamiętać, że czas gotowania zależy od materiału formy. Jeśli używasz formy silikonowej, skróć czas gotowania do 3 minut i dodawaj po 1 sztuce, aż będą gotowe.
Odżywianie
            za 1 porcję / na 100 g
        
    
				 Kalorie: 234Kcal
			
		- Węglowodany: 28.7g
 - Tłuszcze: 11.2g
 - Tłuszcze nasycone: 1.7g
 - Białka: 3.3g
 - Błonnik: 2.2g
 - Cukry: 14.4g
 - ProPoints: 6
 - SmartPoints: 9
 
Informacje żywieniowe za 1 porcję (95g)
		
					
		
			Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
        




Oceń ten przepis