Składniki: 250 ml świeżej śmietany 250 ml pełnego mleka 75 g cukru 6 g żelatyny w arkuszach 1 łyżeczka aromatu waniliowego Do dekoracji: krem pistacjowy (lub...
Składniki: 250 ml świeżej śmietany 250 ml pełnego mleka 1 łyżeczka aromatu waniliowego 75 g cukru pudru 6 g żelatyny w arkuszach Jagodowe coulis 150 g dżemu...
Składniki: 250 ml świeżej śmietany 250 ml pełnego mleka 1 łyżeczka aromatu waniliowego 75 g cukru 6 g żelatyny w arkuszach Coulis figowy: 150 g dżemu figowego...
Składniki: 4 jajka 150 g cukru 100 ml płynnej śmietany 200 g mąki 10 g drożdży 175 g gorzkiej czekolady 140 g masła Na polewę: 115 g serka do smarowania (np....
Składniki: 2 ciasta kruche 40 cl śmietany kremówki 250 g mascarpone 60 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (lub jeden strąk) 165 g coulis z mango 4...
Składniki: Bita śmietana z Nutellą : 150 g śmietany 30% tłuszczu 300 g serka mascarpone 150 g pasty do smarowania typu Nutella Waniliowa bita śmietana : 250 g...
Składniki: Hrabstwo Beaufort Bleu d'Auvergne Brie Munster Saint Marcellin Ossau Iraty Jako dodatek : dżem z czarnych wiśni miód truflowy (lub klasyczny miód)...
Składniki: Chrupkość : 8 arkuszy ciasta filo (lub ceglastego) 50 g masła (roztopionego) Chrupiąca część : 150 g pistacji (prażonych, niesolonych) 30 g masła...
Składniki: 200 ml pojedynczej śmietanki 30% 100 g mascarpone (lub fromage frais typu Philadelphia) 2 łyżki pasty czekoladowo-orzechowej (np. Nutella) 40 g...