Ciasto bananowe

zagłosuj teraz
Desser
łatwe
45 min
436 Kcal

Co zrobić z przejrzałymi bananami? Ciasto! Zamiast je marnować, zamień je w deser dla całej rodziny :-) To naprawdę łatwe do zrobienia ciasto, idealne na zajęcia z dziećmi! Poniżej przedstawiamy listę składników i kroki przygotowania ↓

Składniki

8

Materiały

  • Forma o średnicy 24 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania40 min
  • Ciasto bananowe - Przygotowanie krok 1Rozgnieść banany. Wymieszać jajka z cukrem i cukrem waniliowym.
  • Ciasto bananowe - Przygotowanie krok 2Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia i dobrze wymieszać. Potem dodać roztopione masło i wymieszać.
  • Ciasto bananowe - Przygotowanie krok 3Gdy masa będzie gładka, dodać rozgniecione banany. Wlać ciasto do natłuszczonej formy.
  • Ciasto bananowe - Przygotowanie krok 4Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 40 minut.
  • Ciasto bananowe - Przygotowanie krok 5A teraz ciasto jest gotowe!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Czy można zmniejszyć ilość cukru w cieście bananowym?
Oczywiście, jest to całkowicie możliwe - można nawet całkowicie zrezygnować z cukru, ponieważ banany są już wystarczająco słodkie.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 436Kcal
  • Węglowodany: 55g
  • Tłuszcze: 19.5g
  • Tłuszcze nasycone: 11.8g
  • Białka: 8.3g
  • Błonnik: 3g
  • Cukry: 30.7g
  • ProPoints: 12
  • SmartPoints: 19
Informacje żywieniowe za 1 porcję (160g)

Sprzęt do gotowania

piekarnik

Atrybuty

Można zamrozić
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: