Ciasto bananowe
					zagłosuj teraz
						
			
	            
                    
            Co zrobić z przejrzałymi bananami? Ciasto! Zamiast je marnować, zamień je w deser dla całej rodziny :-) To naprawdę łatwe do zrobienia ciasto, idealne na zajęcia z dziećmi! Poniżej przedstawiamy listę składników i kroki przygotowania ↓
Składniki
		
			
			8
			
		
	
			
																	Materiały
- Forma o średnicy 24 cm
 
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania40 min
Rozgnieść banany. Wymieszać jajka z cukrem i cukrem waniliowym.
Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia i dobrze wymieszać. Potem dodać roztopione masło i wymieszać.
Gdy masa będzie gładka, dodać rozgniecione banany. Wlać ciasto do natłuszczonej formy.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 40 minut.
A teraz ciasto jest gotowe!
Obserwacje
Czy można zmniejszyć ilość cukru w cieście bananowym?
 Oczywiście, jest to całkowicie możliwe - można nawet całkowicie zrezygnować z cukru, ponieważ banany są już wystarczająco słodkie.
Odżywianie
            za 1 porcję / na 100 g
        
    
				 Kalorie: 436Kcal
			
		- Węglowodany: 55g
 - Tłuszcze: 19.5g
 - Tłuszcze nasycone: 11.8g
 - Białka: 8.3g
 - Błonnik: 3g
 - Cukry: 30.7g
 - ProPoints: 12
 - SmartPoints: 19
 
Informacje żywieniowe za 1 porcję (160g)
		
					
		
			Sprzęt do gotowania
piekarnik
Atrybuty
Można zamrozić
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
        




Oceń ten przepis