Szybkie i łatwe tiramisu malinowe
zagłosuj teraz
Aby uzyskać rozpływający się w ustach, wyśmienity, owocowy deser, wypróbuj nasze malinowe tiramisu. To łatwy przepis z lekkim wykończeniem. Idealny do przygotowania na zakończenie dużego rodzinnego posiłku. Ten przepis bez pieczenia jest wyjaśniony krok po kroku w naszych szczegółowych objaśnieniach i filmie. Nie zapomnij o lekko prażonych migdałach, które dopełnią całości. Gwarantujemy, że zrobią one różnicę ;-)
Składniki
8
Materiały
- Duże naczynie 30x20cm
Przygotowanie
Wymieszaj syrop malinowy z wodą i zanurz biszkopt twarzą w dół na kilka sekund.
Ułóż namoczone biszkopty na dnie naczynia.
Oddziel białka od żółtek. Zmiksuj żółtka z cukrem na kremową masę. Dodaj mascarpone i dobrze wymieszaj.
Ubij białka na sztywno i delikatnie dodaj do masy mascarpone.
Połowę masy wyłożyć na nasączone paluszki biszkoptowe, a następnie ułożyć połowę malin na wierzchu kremu.
Ułóż kolejną warstwę namoczonych herbatników, a następnie wylej na nie resztę kremu i dobrze rozprowadź.
Posyp krem prażonymi migdałami w płatkach, a następnie ułóż pozostałe maliny na wierzchu tiramisu. Schłodzić przez co najmniej 4 godziny.
Malinowe tiramisu jest już gotowe!
Obserwacje
W przypadku tiramisu bez jajek: zastąp 2 jajka 20 cl pojedynczej śmietanki 30% i ubijaj ją z mascarpone, aż powstanie bita śmietana.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 240Kcal
- Węglowodany: 47.6g
- Tłuszcze: 14.3g
- Tłuszcze nasycone: 8.5g
- Białka: 6.3g
- Błonnik: 5.6g
- Cukry: 20.1g
- ProPoints: 10
- SmartPoints: 11
Informacje żywieniowe za 1 porcję (191g)
Atrybuty
Przechowywać w lodówce
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:




Oceń ten przepis