Szybkie i łatwe nadziewane pomidory
zagłosuj teraz
Kiedy sezon letni jest w pełni, cieszymy się, że możemy cieszyć się soczystymi, pachnącymi pomidorami! W sałatce, aby dodać świeżości naszemu posiłkowi, lubimy też jeść je nadziewane! To prosty i skuteczny przepis, który pokocha cała rodzina ;-) Dopraw swój farsz wybranymi składnikami, nadziewaj piękne pomidory i gotowe! Do piekarnika!
Składniki
6
Przygotowanie
Czas przygotowania40 min
Gotowania45 min
Odetnij czapeczki z pomidorów i wyjmij miąższ ze środka. Zachowaj czapeczki i ułóż pomidory w naczyniu żaroodpornym.
Drobno posiekaj cebulę z ząbkiem czosnku i natką pietruszki.
Dodaj tę mieszankę do mięsa mielonego, dopraw solą i pieprzem i dobrze wymieszaj.
Na dno każdego pomidora wsyp trochę nieugotowanego ryżu, aby wchłonął nadmiar wilgoci.
Ułóż przyprawione mięso w każdym pomidorze.
Umieść czapeczki na mięsie i piecz przez 45 minut w temperaturze 180°C.
A teraz nadziewane pomidory są gotowe!
Obserwacje
Pomidory: można je zastąpić papryką, cukinią itp.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 284Kcal
- Węglowodany: 4.7g
- Tłuszcze: 21.6g
- Tłuszcze nasycone: 7.9g
- Białka: 16.6g
- Błonnik: 1.1g
- Cukry: 1.9g
- ProPoints: 8
- SmartPoints: 9
Informacje żywieniowe za 1 porcję (147g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis