Szybkie i łatwe rillettes z chorizo
Zaledwie 3 składniki wystarczą, aby łatwo przygotować rillettes z chorizo. Idealne jako przystawka, podawane z tostami i/lub krakersami. Użyj swojego najlepszego przyjaciela, blendera, aby przekształcić chorizo w kremowe rillettes. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku dla tego prostego przepisu, zilustrowanego zdjęciami ;-)
Składniki
Materiały
- 1 blender
Przygotowanie
Obierz chorizo i pokrój na kawałki.
W rondlu gotuj mleko i kawałki chorizo przez 10 minut.
W blenderze dodaj mieszankę mleka i chorizo do twarogu.
Zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.Umieść rillettes w słoiku i odstaw do lodówki.
W międzyczasie przygotuj tosty i voilà!
Obserwacje
Jakie są najlepsze dodatki do rillettes z chorizo?
Rillettes z chorizo świetnie komponują się z tostami, krakersami, a także z piklami lub świeżymi warzywami.
Czy mogę użyć innego rodzaju kiełbasy zamiast chorizo?
Tak, możesz eksperymentować z innymi kiełbasami, ale pamiętaj, że smak i konsystencja mogą się różnić.
Jak długo można przechowywać rillettes z chorizo w lodówce?
Rillettes z chorizo można przechowywać w lodówce do 5 dni, jeśli są odpowiednio zamknięte.
Czy mogę przygotować rillettes z chorizo z wyprzedzeniem?
Tak, to idealna przekąska do przygotowania z wyprzedzeniem, ponieważ smaki będą się rozwijać podczas przechowywania.
Jakie są alternatywy dla mleka w tym przepisie?
Możesz użyć śmietany, jogurtu lub roślinnych alternatyw mlecznych, aby uzyskać różne smaki i konsystencje.
Odżywianie
- Węglowodany: 2.2g
- Tłuszcze: 14.2g
- Tłuszcze nasycone: 5g
- Białka: 8.5g
- Błonnik: 0g
- Cukry: 1.4g
- ProPoints: 5
- SmartPoints: 6
Oceń ten przepis