Składniki: 1 kruche ciasto (lub ciasto francuskie do smaku) 10 moreli 3 jajka 100 g cukru 150 ml śmietanki kremówki 25 g proszku migdałowego 25 g masła 1...
Składniki: Do ganache : 100 ml śmietany 100 g czekolady Na skorupki : 4 białka jaj (120 g) 180 g cukru pudru 150 g proszku migdałowego 4 łyżki kakao w proszku
Składniki: Mus : 150 g ciemnej czekolady 4 jajka 50 g cukru Dla Charlotte : 30 herbatników buduarowych miska z wodą Do ganache : 30 g ciemnej czekolady 2...
Składniki: 250 g mąki 125 g zmiękczonego masła 3 jajka 40 g cukru 1/2 łyżeczki soli 7 g suchych drożdży piekarskich (lub 10 g świeżych drożdży) 2 łyżki mleka...