Wyjątkowo chrupiąca i rozpływająca się kruszonka jabłkowo-gruszkowa
zagłosuj teraz
Jeden z klasycznych deserów, którego nigdy nie mamy dość: crumble! A tutaj, oprócz jabłek, dodaliśmy gruszki, aby podwoić przyjemność. Jest tak łatwa do zrobienia, że jest to idealny przepis do przygotowania z dziećmi. Rezultat na pewno będzie owocowy, rozpływający się i chrupiący!
Składniki
6
Materiały
- forma o średnicy 20 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania50 min
Jabłka i gruszki obrać i pokroić na małe kawałki. Smażyć przez 10 minut na patelni na średnim ogniu. Odstawić na bok.
Wymieszać mąkę, proszek migdałowy i cukier. Dodać zimne masło pokrojone w małe kostki i pokruszyć opuszkami palców.
Umieścić owoce w formie. Przykryć przygotowaną kruszonką.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 40 minut. Czas ten może się różnić w zależności od formy. Blacha, której użyłam, była dość gruba. Kruszonka powinna być złotobrązowa.
Kruszonka jest już gotowa!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 381Kcal
- Węglowodany: 37.6g
- Tłuszcze: 21.2g
- Tłuszcze nasycone: 9.8g
- Białka: 5.9g
- Błonnik: 5.6g
- Cukry: 26g
- ProPoints: 10
- SmartPoints: 17
Informacje żywieniowe za 1 porcję (193g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis