Chrupiąca cebula w frytkownicy powietrznej, super chrupiąca i smaczna
zagłosuj teraz
Frytownica powietrzna pojawiła się w kuchniach, a wraz z nią wiele innowacyjnych i zdrowszych przepisów. Jednym z nich, który podbił kubki smakowe, jest chrupiąca cebula przygotowana we frytkownicy. Niezwykle wszechstronna i łatwa w przygotowaniu, z zaledwie kilkoma składnikami i kilkoma minutami, będziesz mieć pyszny, chrupiący dodatek do każdego posiłku. Używaj ich do kanapek, sałatek, podawaj z mięsem lub kurczakiem, a nawet jako przystawkę. Sprawdź nasze kroki i ciesz się tym przepisem!
Składniki
5
Materiały
- miska
- mandolina lub nóż
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania18 min
Obierz cebulę.
Następnie pokrój je równomiernie nożem lub mandoliną.
Umieść posiekaną cebulę w misce. Dodaj mąkę, sól, paprykę i oliwę z oliwek.
Dobrze wymieszaj.
Ułóż cebulę w koszu frytownicy powietrznej. Można ją przyrządzić na dwa sposoby:
1: W trybie Air Fryer, w temperaturze 140°C przez około 20 minut.
2: W trybie pieczenia, w temperaturze 150°C przez około 18 minut.
W obu przypadkach czas pieczenia będzie wynosił do uzyskania złotobrązowego koloru, ponieważ zależy on od grubości cebuli. Pamiętaj, aby potrząsać koszem co 5 minut, aby upewnić się, że wszystko jest równomierne.
Upewnij się, że są chrupiące. Smacznego!
FAQ ❓
Co oznacza chrupiąca cebula?
Chrupiąca cebula, jak sama nazwa wskazuje, to chrupiąca cebula.
Jaki rodzaj cebuli został użyty w tym przepisie?
Aby przygotować chrupiącą cebulę, najlepiej użyć twardszej cebuli, takiej jak biała lub żółta. Cebula fioletowa i czerwona nie są zalecane.
Jak przyprawić chrupiącą cebulę we frytkownicy Air Fryer?
Dopraw do smaku solą, pieprzem, papryką, czosnkiem w proszku lub innymi przyprawami. Oliwa z oliwek i mąka (lub skrobia) są niezbędne do uzyskania chrupiącego efektu.
Nie masz frytkownicy powietrznej?
Przygotuj chrupiącą cebulę w piekarniku lub frytkownicy.
Jak przechowywać chrupiącą cebulę?
Po ostygnięciu umieść je w szczelnym pojemniku.
Gdzie podawać chrupiącą cebulę?
W sałatkach lub kanapkach, takich jak hamburgery, wrapy, hot dogi i inne. Bardzo wszechstronna, chrupiąca cebula może być również używana jako przystawka lub jako dodatek do mięsa i kurczaka.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 325Kcal
- Węglowodany: 56.7g
- Tłuszcze: 4.9g
- Tłuszcze nasycone: 0.6g
- Białka: 9.8g
- Błonnik: 5.9g
- Cukry: 12g
- ProPoints: 8
- SmartPoints: 11
Informacje żywieniowe za 1 porcję (265g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:




Oceń ten przepis