Jak zrobić bitą śmietanę
zagłosuj teraz
Chantilly ma dar czynienia każdego deseru wysublimowanym! Niezależnie od tego, czy jest podawana jako dodatek czy dekoracja, nie można się nią nacieszyć, a co więcej, chce się jej więcej! Nikt nie może się jej oprzeć, zwłaszcza gdy jest domowej roboty!
Składniki
6
Materiały
- Mikser elektryczny
Przygotowanie
Za pomocą noża otwórz strąk wzdłuż.
Zrób nacięcie na czubku, a następnie przesuń nóż, aby usunąć nasiona.
Dodaj nasiona wanilii do płynnej śmietany.
Ubijaj śmietanę, aż zgęstnieje.
Dodaj cukier. Kontynuuj ubijanie, aż osiągniesz zadowalającą objętość.
I gotowe!
Obserwacje
Aby mieć pewność, że bita śmietana dobrze wyrośnie, umieść śmietanę, miskę i trzepaczkę w lodówce na kilka godzin.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 239Kcal
- Węglowodany: 9.3g
- Tłuszcze: 21.6g
- Tłuszcze nasycone: 15.4g
- Białka: 1.5g
- Błonnik: 0g
- Cukry: 9.3g
- ProPoints: 7
- SmartPoints: 12
Informacje żywieniowe za 1 porcję (74g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis