Kanapka z serem raclette i ziemniakami Pierwsze danie łatwe 5 min 35 minSkładniki: 4 ziemniaki 4 plastry sera raclette 2 plastry szynki peklowanej 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz
Ciasto francuskie z camembertem, szynką i cebulą Pierwsze danie łatwe 15 min 20 minSkładniki: 1 ciasto francuskie 1 camembert 1 plaster szynki peklowanej 1 cebula 1 jajko
Mille feuille z raclette Danie główne łatwe 15 min 10 minSkładniki: 4 naleśniki gryczane 8 plastrów sera raclette 4 ziemniaki 2 plastry białej szynki 2 cebule
Naleśniki croque Danie główne łatwe 15 min 15 minSkładniki: Ciasto na naleśniki : 200 g mąki 3 jajka 1 łyżeczka soli 1 saszetka drożdży 3 łyżki oleju 20 cl mleka 4 plastry szynki 4 plastry sera croque-monsieur
Tradycyjny kataloński krem Desser łatwe 20 min 5 minSkładniki: 50 cl mleka 4 żółtka 1 laska cynamonu skórka z nieobrobionej cytryny 70 g cukru 20 g mąki kukurydzianej Biały cukier do karmelizacji
Rhum arrangé z wanilią i cynamonem Drink łatwe 5 minSkładniki: 70 cl białego rumu 2 laski cynamonu 2 laski wanilii 100 g brązowego cukru (do smaku)
Flammekueche, alsacka tarta flambée Danie główne łatwe 15 min 12 minSkładniki: 1 ciasto na pizzę lub flammekueche 70 g śmietany kremówki 70 g twarogu 200 g boczku w kostkę 2 cebule sól pieprz gałka muszkatołowa
Zupa cebulowa, klasyk Danie główne łatwe 35 min 45 minSkładniki: 500 g cebuli 60 g masła 1 łyżka mąki 1 kostka rosołowa 1 łyżka cukru 2 litry wody tymianek sól pieprz 1 czerstwa bagietka 200 g startego sera
Sernik nowojorski Desser łatwe 30 min 40 minSkładniki: Na bazę : 200 g herbatników maślanych 80 g masła Do nadzienia : 900 g sera Philadelphia (ser śmietankowy) 200 g cukru 1 saszetka cukru waniliowego...
Tosty z roquefortem, orzechami włoskimi i miodem Przekąska łatwe 10 minSkładniki: 12 kromek chleba tostowego 150 g sera Roquefort 12 orzechów włoskich miód
Gateau moka Desser średnie 1 h 30 m 20 minSkładniki: Ciasto biszkoptowe: 3 jajka 90 g cukru 90 g mąki Krem kawowy: 5 żółtek 150 g cukru 65 ml wody 210 g miękkiego masła 1 łyżka ekstraktu kawy Syrop do...
Tosty z rillettes i korniszonami Przekąska łatwe 15 minSkładniki: 150 g rillettes 3 kromki chleba kanapkowego 12 korniszonów
Fraisier (przepis krok po kroku) Desser średnie 3 h 20 minSkładniki: Do kremu mousseline : 45 cl mleka 1 laska wanilii 4 żółtka 125 g cukru 60 g mąki kukurydzianej 90 g masła (dla etapu 3) 100 g masła (dla etapu 11)...
Tarta migdałowo-gruszkowa, znana jako bourdaloue Desser łatwe 25 min 30 minSkładniki: 1 kruche ciasto 100 g miękkiego masła 100 g cukru 100 g proszku migdałowego 2 jajka 400 g gruszek w syropie sproszkowane migdały
Clafoutis wiśniowe, ultra rozpływający się klasyk Desser łatwe 15 min 30 minSkładniki: 500 g wiśni 125 g mąki 50 g cukru 1 saszetka cukru waniliowego 1 szczypta soli 4 jajka 25 cl mleka
Czekolada liégeois z wiedeńskim kremem czekoladowym Desser łatwe 4 h 10 minSkładniki: 110 g czekolady 25 g mąki kukurydzianej 50 g cukru 50 cl mleka bita śmietana kakao w proszku
Kiełbaski w białym winie Danie główne łatwe 5 min 30 minSkładniki: 6 chipolat 1 cebula 50 cl białego wytrawnego wina oliwa z oliwek
Crème mousseline Inny łatwe 30 min 10 minSkładniki: 42 cl mleka 4 żółtka 125 g cukru 60 g mąki kukurydzianej 190 g masła (90 g + 100 g) Wybór aromatów
Tarta tropézienne wyjaśniona krok po kroku Desser średnie 5 h 40 minSkładniki: Brioche : 250 g mąki 1 łyżeczka soli 40 g cukru 10 g świeżych drożdży piekarskich 3 jajka 125 g miękkiego masła 1 jajko do zrumienienia cukier...
Quiche z tuńczykiem i pomidorami Danie główne łatwe 10 min 35 minSkładniki: 1 kruche ciasto 4 jajka 20 cl pojedynczej śmietany 280 g tuńczyka w zalewie z puszki 2 pomidory sól pieprz zioła prowansalskie
Croissanty z mlekiem skondensowanym Przekąski łatwe 4 h 12 minSkładniki: 300 g mąki 12 g świeżych drożdży piekarskich 170 g słodzonego mleka skondensowanego 12 cl mleka 30 g miękkiego masła