Składniki: 2 kotlety z kurczaka 2 jajka 200 g makaronu ramen 1L bulionu warzywnego 1 dymka 100 g pieczarek 1 ząbek czosnku (dla nas 1 duży lub 2 małe) 1...
Składniki: 2 steki z łososia 200 g ciecierzycy (ugotowanej i odsączonej) 1 pomarańcza (organiczna) 1 klementynka 1/4 czerwonej cebuli 50 g jogurtu naturalnego...
Składniki: 300 g jarmużu (ok. 1/4) 180 g sosu beszamelowego (domowego lub gotowego) 50 g startego ementalera odrobina oliwy z oliwek Sól (do smaku) Pieprz (do...
Składniki: 250 g zielonej soczewicy (ugotowanej i odsączonej) 300 g dyni piżmowej 200 g gotowanych buraków (1 średniej wielkości) 200 g czerwonej kapusty...
Składniki: 2 ciasta francuskie (prostokątne) 70 g coulis pomidorowego 150 g startego sera mozzarella 60 g surowej szynki (w szypułkach) 1 pęczek pietruszki...
Składniki: 600 g bakłażanów 450 ml sosu pomidorowego 60 g startego parmezanu 1 cebula (ok. 60 g) 200 g mozzarelli Bazylia do smaku Do smażenia: olej z nasion
Składniki: 180 g krótkiego makaronu 380 g pasków papryki (użyliśmy mieszanki papryki czerwonej, żółtej i pomarańczowej) 50 g philadelphia 1/2 cebuli (ok. 30...
Składniki: Kruszonka z parmezanu: 50 g mąki 40 g parmezanu 50 g zimnego masła Krem z groszku: 280 g ugotowanego groszku, odsączonego 15 cl bulionu 1 łyżka...
Składniki: 6 arkuszy filo oliwa z oliwek 600 g świeżego lub mrożonego szpinaku 1 cebula 1 ząbek czosnku sól pieprz 2 jajka 250 g sera ricotta 200 g sera feta
Składniki: Karmel: 120 g cukru 70 g wody Krem waniliowy: 2 jajka 150 g słodzonego mleka skondensowanego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 200 g śmietanki...
Składniki: 180 g makaronu (rigatoni, paccheri, mezze maniche) 100 g kiełbasy 230 g dyni (oczyszczonej) 10 g startego parmezanu 25 g białego wina cebula do...
Składniki: 120 g makaronu (ditali rigati) 160 g fasoli borlotti (już ugotowanej) 100 g przecieru pomidorowego (lub pomidorów bez skórki) 1 ząbek czosnku sól...