Makaron jednogarnkowy - tagliatelle z łososiem i brokułami Danie główne łatwe 5 min 15 minSkładniki: 170 g tagliatelle 100 g brokułów 90 g wędzonego łososia 1 ząbek czosnku 10 cl śmietany 375 ml wody pieprz
Courgiflette - dynia piżmowa w stylu tartiflette Danie główne łatwe 15 min 45 minSkładniki: 1/2 dyni piżmowej 100 g wędzonego boczku 1 cebula 120 g sera Reblochon
Suflety z foie gras Pierwsze danie łatwe 20 min 15 minSkładniki: 30 g masła 30 g mąki 16 cl mleka 100 g blok foie gras 2 jajka sól pieprz mieszanka 4 przypraw (pieprz, imbir, gałka muszkatołowa i goździki)
Fryndzy z szynką i serem Pierwsze danie łatwe 15 min 20 minSkładniki: 1 prostokątne ciasto francuskie 4 łyżki podwójnej śmietany 2 plastry szynki 100 g startego sera 1 jajko
Ciasto z perliczki z foie gras Danie główne średnie 2 h 2 hSkładniki: 1 perliczka 400 g schabu wieprzowego 400 g szalotki 2 łyżki octu balsamicznego 10 cl białego porto 15 cl wody 1 kostka rosołowa masło 2 ciasta...
Chrupiące przegrzebki Przekąska łatwe 45 min 20 minSkładniki: 6 arkuszy ciasta brick 1/2 pora 150 g przegrzebków (bez koralowców) orzeszki piniowe oliwa z oliwek 1/2 cytryny
Pierś z kaczki i sos z kawałkami trufli Danie główne łatwe 15 min 30 minSkładniki: 2 piersi z kaczki 1 łyżka tłuszczu z kaczki 1 cebula 1 łyżka mąki 10 cl białego wina 20 cl wywaru z kurczaka 6 g połamanych trufli
Przepiórki z suszonymi śliwkami Danie główne łatwe 15 min 20 minSkładniki: 2 przepiórki 150 g suszonych śliwek masło oliwa z oliwek sól pieprz
Jabłka księżnej (instrukcje krok po kroku) Side dish łatwe 20 min 30 minSkładniki: 700 g ziemniaków 60 g masła 3 żółtka sól pieprz
Podroby cielęce z smardzami Danie główne średnie 10 min 25 minSkładniki: 300 g podrobów cielęcych 1 szalotka 200 g smardzów 8 cl śmietany 1 łyżka mąki sól pieprz
Soczewica z wieprzowiną Danie główne łatwe 15 min 2 hSkładniki: 700 g łopatki wieprzowej (pół soli) 1 cebula i pół 250 g soczewicy 1 marchewka 1 bukiet garni woda sól pieprz
Ciasto o podwójnym smaku czekoladowo-waniliowym z czekoladowym środkiem Przekąski łatwe 1 h 10 minSkładniki: Czekoladowe serce : 90 g mlecznej czekolady 2 łyżki śmietany 40 g masła Miękkie ciastka : 110 g mąki 90 g cukru 2 jajka 90 g masła 10 cl śmietany...
Pot-au-feu, prosty klasyk Danie główne łatwe 20 min 4 hSkładniki: 750 g podudzia wołowego (lub boczku lub policzka) 3 cebule 1 łodyga selera naciowego 3 marchewki 2 pory 2 rzepy 2 ziemniaki 1 kość szpikowa 1...
Tarta z ciasta francuskiego z topinamburem Danie główne łatwe 20 min 20 minSkładniki: 500 g topinamburu 3 kulki mozzarelli 1 ciasto francuskie tymianek sól pieprz
Biała kapusta z boczkiem Side dish łatwe 10 min 40 minSkładniki: 1/4 kapusty 200 g boczku 50 cl wody 1 kostka rosołowa
Chow mein (chao men), chiński makaron z kurczakiem i warzywami Danie główne średnie 1 h 30 minSkładniki: 400 g piersi z kurczaka 1 cm świeżego imbiru 1 ząbek czosnku 8 gałązek kolendry 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu ostrygowego 2 marchewki 100 g...
Zupa z topinamburu, ziemniaków i boczku Pierwsze danie łatwe 20 min 15 minSkładniki: 500 g topinamburu 2 ziemniaki 10 cl śmietany 4 plastry boczku oliwa z oliwek
Quiche z jajkami i szynką Danie główne łatwe 20 min 50 minSkładniki: 1 kruche ciasto 6 jajek 10 cl śmietany 200 g pokrojonej w kostkę szynki 150 g startej mozzarelli świeży szczypiorek sól pieprz
Jajka z tuńczykiem Pierwsze danie łatwe 15 min 10 minSkładniki: 8 jaj 3 łyżki majonezu 1 mała puszka tuńczyka
Szarpana wieprzowina po amerykańsku (pulled pork) Danie główne łatwe 10 min 6 hSkładniki: 900 g łopatki wieprzowej 100 g brązowego cukru 5 g soli 1 łyżka papryki 4 łyżki sosu barbecue 10 cl wody 2 liście laurowe
Endywie zapiekane z szynką Danie główne łatwe 20 min 30 minSkładniki: 4 endywie 4 plastry białej szynki 35 g mąki 35 g masła 50 cl mleka sól pieprz gałka muszkatołowa 70 g startego sera
Bułeczki do pizzy, małe bułeczki nadziewane szynką i serem Przekąska średnie 2 h 20 minSkładniki: Ciasto : 280 g mąki 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 10 g świeżych drożdży piekarskich 12 cl mleka 6 cl wody 30 g masła Nadzienie : 4 łyżki sosu...
Tatar wołowy Danie główne łatwe 20 minSkładniki: 300 g mielonej wołowiny 1 cebula 25 g kaparów 50 g korniszonów 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka ketchupu sól pieprz 3 żółtka
Dioty sabaudzkie z polentą i serem comté Danie główne łatwe 10 min 40 minSkładniki: Do diotów sabaudzkich: 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 cebuli 2 dioty sabaudzkie 5 cl białego wina 10 cl sosu pomidorowego 1 łyżeczka ziół...