Kiełbaski w białym winie
zagłosuj teraz
Dodaj trochę białego wina i kilka cebul do kiełbasek dla dodatkowego smaku! Jest to łatwy przepis do przygotowania na patelni, aby odmienić pieczenie lub grillowanie. Przetestowane i zatwierdzone przez cały zespół Ptitchef, kiełbaski te można podawać z ziemniakami, warzywami lub produktami bogatymi w skrobię, takimi jak ryż lub makaron ;-) Świetnie nadają się również jako aperitif. Wystarczy pokroić je na małe kawałki i ponakłuwać wykałaczkami.
Składniki
3
Materiały
- Patelnia
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania30 min
Szybko podsmaż posiekaną cebulę na gorącej oliwie z oliwek.
Dodaj kiełbaski i grilluj je z zewnątrz.
Przykryj białym winem i gotuj na średnim ogniu przez około dwadzieścia minut. Wino powinno zredukować się do postaci sosu.
A teraz kiełbaski w winie są gotowe!
Obserwacje
Dodatki: nie wahaj się dodać liści laurowych lub tymianku do kiełbasek podczas gotowania na wolnym ogniu, aby nadać im jeszcze więcej smaku!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 517Kcal
- Węglowodany: 15.8g
- Tłuszcze: 30.5g
- Tłuszcze nasycone: 9.9g
- Białka: 19.3g
- Błonnik: 0.2g
- Cukry: 1.6g
- ProPoints: 11
- SmartPoints: 17
Informacje żywieniowe za 1 porcję (285g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis