Kiełbaski w białym winie

zagłosuj teraz
Danie główne
łatwe
35 min
517 Kcal

Dodaj trochę białego wina i kilka cebul do kiełbasek dla dodatkowego smaku! Jest to łatwy przepis do przygotowania na patelni, aby odmienić pieczenie lub grillowanie. Przetestowane i zatwierdzone przez cały zespół Ptitchef, kiełbaski te można podawać z ziemniakami, warzywami lub produktami bogatymi w skrobię, takimi jak ryż lub makaron ;-) Świetnie nadają się również jako aperitif. Wystarczy pokroić je na małe kawałki i ponakłuwać wykałaczkami.

Składniki

3

Materiały

  • Patelnia

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania30 min
  • Kiełbaski w białym winie - Przygotowanie krok 1Szybko podsmaż posiekaną cebulę na gorącej oliwie z oliwek.
  • Kiełbaski w białym winie - Przygotowanie krok 2Dodaj kiełbaski i grilluj je z zewnątrz.
  • Kiełbaski w białym winie - Przygotowanie krok 3Przykryj białym winem i gotuj na średnim ogniu przez około dwadzieścia minut. Wino powinno zredukować się do postaci sosu.
  • Kiełbaski w białym winie - Przygotowanie krok 4A teraz kiełbaski w winie są gotowe!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Dodatki: nie wahaj się dodać liści laurowych lub tymianku do kiełbasek podczas gotowania na wolnym ogniu, aby nadać im jeszcze więcej smaku!

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 517Kcal
  • Węglowodany: 15.8g
  • Tłuszcze: 30.5g
  • Tłuszcze nasycone: 9.9g
  • Białka: 19.3g
  • Błonnik: 0.2g
  • Cukry: 1.6g
  • ProPoints: 11
  • SmartPoints: 17
Informacje żywieniowe za 1 porcję (285g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: