Burger edmonda
Co może być lepszego niż dobry domowy cheeseburger? Restauracja Edmond Pure Burger w Bordeaux dała nam swój najlepszy przepis i oto on!
Składniki
Przygotowanie
Posiekaj cebulę i podsmaż na maśle. Regularnie mieszaj i smaż, aż się skarmelizuje.
Przekrój bułkę na pół i zgrilluj wnętrze na rozgrzanym ruszcie lub patelni. Ułóż cebulę na spodzie bułki.
Na górnej części bułki nałóż sos.
Posiekaj szczypiorek i ułóż go na wierzchu sosu.
Usmaż stek mielony według własnych upodobań i ułóż go na cebuli.
Roztop ser w kuchence mikrofalowej i polej nim mielony stek. Ugrilluj plastry boczku wieprzowego i ułóż je na wierzchu sera.
Zamknij burgera i voilà! Twój burger z Edmond jest gotowy!
Obserwacje
Jakie są kluczowe składniki do przygotowania burgera Edmonda?
Aby przygotować burgera Edmonda, potrzebujesz bułki do burgera, cebuli, steku mielonego, szczypiorku, plastra sera raclette oraz boczku wieprzowego.
Ile czasu zajmuje przygotowanie burgera Edmonda?
Całkowity czas przygotowania burgera Edmonda wynosi 30 minut, w tym 15 minut na przygotowanie i 15 minut na gotowanie.
Jakie są najlepsze sposoby na skarmelizowanie cebuli?
Aby skarmelizować cebulę, smaż ją na maśle na średnim ogniu, regularnie mieszając, aż stanie się złocista i miękka, co zajmuje około 10-15 minut.
Czy mogę dodać inne składniki do burgera Edmonda?
Tak, możesz dodać ulubione składniki, takie jak sałata, pomidory, ogórki czy różne sosy, aby dostosować burgera do swoich upodobań.
Jakie są alternatywy dla sera raclette w tym przepisie?
Alternatywy dla sera raclette mogą obejmować cheddar, gouda lub mozzarella, które również dobrze się topnieją i dodają smaku burgerowi.
Odżywianie
- Węglowodany: 43.4g
- Tłuszcze: 38.2g
- Tłuszcze nasycone: 20.5g
- Białka: 37.1g
- Błonnik: 3.2g
- Cukry: 4g
- ProPoints: 18
- SmartPoints: 23




Oceń ten przepis