Szybka i łatwa quiche z łososiem
zagłosuj teraz
Kiedy brakuje pomysłów na posiłek, nie ma nic lepszego niż quiche! Jest tak prosty w przygotowaniu, że wystarczy rozwałkować kruche ciasto i rozłożyć na nim wybrane nadzienie. Tutaj również nie ma potrzeby komplikacji: łosoś (jak pokazano tutaj), warzywa, mięso, wszystko jest dozwolone! To świetna okazja do wykorzystania resztek w przepisie przeciwko marnotrawstwu ;-) Łatwy w transporcie, quiche jest idealnym daniem piknikowym! W towarzystwie mieszanki sałat stanowi również prosty, zbilansowany posiłek na leniwe niedzielne wieczory :-)
Składniki
6
Materiały
- Forma do tarty 28 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania35 min
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni. Cienko pokrój szalotki i grubo posiekaj łososia, a następnie dodaj je na patelnię.
Gdy łosoś zacznie się gotować, rozdrabniaj go po trochu łopatką.
Wyłóż formę do tarty kruchym ciastem i dodaj ugotowanego łososia.
Wymieszaj jajka ze śmietaną, solą i pieprzem. Wlej tę mieszankę na łososia.
Piec przez 35 minut w temperaturze 180°C.
A teraz quiche z łososiem jest gotowa!
Obserwacje
Możliwe dodatki: dodaj por lub szpinak do swojego przepisu.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 462Kcal
- Węglowodany: 21.7g
- Tłuszcze: 32.6g
- Tłuszcze nasycone: 12.6g
- Białka: 19.9g
- Błonnik: 0.5g
- Cukry: 1.4g
- ProPoints: 13
- SmartPoints: 16
Informacje żywieniowe za 1 porcję (172g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis