Szybka włoska tarta filo
zagłosuj teraz
Jak uzyskać super chrupiącą tartę? Robiąc ją z ciasta filo :-D Chrupiące rezultaty gwarantowane! W nadzieniu włoskie smaki zagoszczą w Twoim domu, dając wspaniały, aromatyczny rezultat. Krótko mówiąc, ta tarta z pewnością zasmakuje całej rodzinie! Postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku poniżej ↓ ↓
Składniki
4
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania30 min
Posmaruj arkusze filo masłem i ułóż jeden na drugim. Złóż na pół i przeciąć w miejscu złożenia, aby uzyskać 8 warstw arkuszy.
Przełóż arkusze do formy wysmarowanej masłem.
Pokrój plasterki szynki i suszone pomidory na małe kawałki. Rozłóż połowę tej mieszanki na spodzie tarty.
Wymieszaj jajka, śmietanę, parmezan i pieprz. Wlej całość na nadzienie i posyp pozostałą szynką oraz suszonymi pomidorami.
Posyp świeżą bazylią i piecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 10 minut, a następnie zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz przez kolejne 20 minut.
Chrupiąca tarta jest już gotowa!
Obserwacje
Czy można zmienić nadzienie tarty?
Możesz dodać składniki, które lubisz lub usunąć składniki, których nie lubisz :-). Możesz dowolnie zmieniać nadzienie, ale zawsze zachowaj bazę z jajek i śmietany.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 386Kcal
- Węglowodany: 23.8g
- Tłuszcze: 24.8g
- Tłuszcze nasycone: 14.3g
- Białka: 15.4g
- Błonnik: 2.7g
- Cukry: 6.8g
- ProPoints: 10
- SmartPoints: 15
Informacje żywieniowe za 1 porcję (125g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:





Oceń ten przepis