Szybka i łatwa zupa porowo-ziemniaczana
zagłosuj teraz
W chłodne jesienno-zimowe dni nie ma to jak dobra domowa zupa na rozgrzanie :-) Łatwa w przygotowaniu, jest również świetnym przepisem na uzupełnienie sezonowych warzyw ;-) Wypróbuj połączenie ziemniaków i pora i nie wahaj się dodać trochę chrupkości, na przykład grzankami czosnkowymi ;-)
Składniki
4
Materiały
- Garnek lub duży rondel
- Blender
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania30 min
Roztop masło w rondelku. Podsmaż w nim posiekaną szalotkę.
Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i smaż przez kilka minut. Następnie dodaj posiekany por. Dobrze wymieszaj.
Zalej wodą, dopraw solą i pieprzem, dodaj kostkę rosołową. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 30 minut.
Umieść zawartość rondla w blenderze lub użyj blendera zanurzeniowego, aby wszystko dokładnie zmiksować.
I gotowe, twoja zupa porowo-ziemniaczana jest gotowa do spożycia.
Obserwacje
W przypadku velouté: dodać 10 cl gorącej śmietany do mieszanki przed miksowaniem, aby uzyskać velouté.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 190Kcal
- Węglowodany: 29.9g
- Tłuszcze: 4.6g
- Tłuszcze nasycone: 2.8g
- Białka: 5g
- Błonnik: 4.9g
- Cukry: 6.3g
- ProPoints: 5
- SmartPoints: 7
Informacje żywieniowe za 1 porcję (276g)
Sprzęt do gotowania
Płyta grzewcza
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:




Oceń ten przepis