Łatwa i kolorowa zupa buraczkowa
zagłosuj teraz
Dodaj trochę koloru do swojego posiłku dzięki tej zupie z buraków! Jest tak łatwa w przygotowaniu, że można ją podawać w miseczkach, na talerzach lub w szklankach jako aperitif. Udekorowana jogurtem, pestkami dyni i natką pietruszki, to nowy sposób przyrządzania buraków :-)
Składniki
2
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
- Rozcieńczyć kostkę rosołową w 50 cl gorącej wody. Odstawić na bok.
Obierz i pokrój ziemniaki w kawałki. Smażyć na patelni z odrobiną oliwy z oliwek przez kilka minut. - Dodaj pokrojone buraki i 50 cl bulionu i gotuj pod przykryciem przez 15 minut.
- W międzyczasie wymieszaj jogurt z solą.
- Po ugotowaniu zmiksować zupę z buraków i podawać.
Dekoracja: udekoruj zupę odrobiną jogurtu, kilkoma pestkami dyni i listkami pietruszki.
Smacznego!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 237Kcal
- Węglowodany: 40.3g
- Tłuszcze: 0.9g
- Tłuszcze nasycone: 0.6g
- Białka: 10.8g
- Błonnik: 11g
- Cukry: 21.9g
- ProPoints: 6
- SmartPoints: 9
Informacje żywieniowe za 1 porcję (884g)
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis