Naleśniki z pieczarkami i pestkami
vote now
Tym razem naleśniki w wersji na słono.Składniki: mąka żytnia razowa, mleko, woda mineralna, 4 jajka, szczypta soli, pieczarki, cebula, ser żółty, pestki słonecznika, pestki dyni, masło.
Przygotowanie:Naleśniki: Mąkę, mleko, jajka oraz sól mieszamy mikserem, na koniec dodajemy wodę i ponownie mieszamy. Odstawiamy na 1/2 godziny. Ciasto wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron. Ser żółty ścieramy na drobnych oczkach, pieczarki i cebulkę kroimy i podsmażamy na maśle. Ciepłe naleśniki posypujemy startym żółtym serem, układamy cieple pieczarki, posypujemy pestkami słonecznika i dyni i zwijamy w ruloniki. dzięki temu że naleśniki i pieczarki są ciepłe ser trochę się podtopi.
Ciasto robiłam "na oko" więc nie wiem ile dokładnie składników wzięłam.
Przygotowanie:Naleśniki: Mąkę, mleko, jajka oraz sól mieszamy mikserem, na koniec dodajemy wodę i ponownie mieszamy. Odstawiamy na 1/2 godziny. Ciasto wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron. Ser żółty ścieramy na drobnych oczkach, pieczarki i cebulkę kroimy i podsmażamy na maśle. Ciepłe naleśniki posypujemy startym żółtym serem, układamy cieple pieczarki, posypujemy pestkami słonecznika i dyni i zwijamy w ruloniki. dzięki temu że naleśniki i pieczarki są ciepłe ser trochę się podtopi.
Ciasto robiłam "na oko" więc nie wiem ile dokładnie składników wzięłam.
Państwo Wojtczuk gotują
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!