Zespół Petitchef PL / Mirella Mendonça
Mirella Mendonça
Jestem odpowiedzialna za redakcję w Petitchef (Portugalia i Brazylia) i wielką pasjonatką podróży oraz gastronomii światowej, zawsze w poszukiwaniu nowych smaków i doświadczeń. Jednak, choć uwielbiam odkrywać pyszności różnych kultur, kuchnia mojej mamy zawsze będzie moją ulubioną – z tym unikalnym smakiem, który potrafi stworzyć tylko ona.
190 rekordy
13 szybkich przepisów z rozdrobnionym kurczakiem dla tych, którzy kochają praktyczność, ale nie mogą zrezygnować ze smaku
Przestań mrozić w ten sposób: 9 błędów, które rujnują smak i konsystencję jedzenia
Mleko kokosowe we wszystkim? Te 12 przepisów sprawi, że przemyślisz wszystko, co do tej pory o nim wiedziałeś.
Myślisz, że wystarczy go obrać i to wszystko? Czego nikt Ci nie powiedział o zielonkawych ziemniakach w Twojej kuchni?
Rozbijanie jajka jedną ręką - sekret szefów kuchni, który nie pozostawia skorupek na jedzeniu
Nawet o tym nie wiesz, ale ta sztuczka sprawia, że Twoja kawa jest o wiele lepsza (i nic nie kosztuje).
Tosty z awokado, które odmienią Twoje śniadanie (gotowe w 8 minut)
Sekret, który zna każda babcia: dlaczego forma z dziurką w środku sprawia, że ciasta i puddingi są bardziej puszyste i doskonałe
Sekret babci: z zaledwie 4 składników tworzy najbardziej kremowy deser na świecie
Sekret kobiet śródziemnomorskich: 5 skutecznych produktów spożywczych, które każda kobieta w wieku 50+ powinna włączyć do swojej rutyny
12 przepisów na budyń, które przypomną ci kuchnię twojej babci: od klasycznego mleka skondensowanego po budyń chlebowy
Wymieszaj to z bananem i masz najbardziej kremowy deser na świecie
Przekąska, która zapewnia dzieciom spokój w klasie, wymaga tylko 2 zwykłych składników z Twojej kuchni
Został ci ryż? Świetna wiadomość: można z niego zrobić zaskakujące danie, o wiele smaczniejsze niż oryginał
Sztuczka polegająca na przygotowaniu deski wędlin, która wytrzyma ciepło i pozostanie piękna przez wiele godzin
6 przepisów na lody bez cukru, aby cieszyć się latem bez poczucia winy
Co się stanie, gdy ugotujesz makaron bezpośrednio w sosie, zaskoczy cię
Odkryj, jak zrobić domowe kostki przyprawowe: naturalne, pełne smaku i które trwają miesiącami w zamrażarce
Ta sałatka z soczewicy to szybka i pożywna opcja, która stanie się Twoim nowym ulubionym daniem.
Truskawkowa miłość: sekret chrupiącej i błyszczącej skórki w domu
Czego nikt nie mówi o usuwaniu pestek z pomidorów
Co dzieje się z Twoim ciałem, gdy codziennie jesz jogurt?