Pikantna przekąska z otrębami

vote now
Pikantna przekąska z otrębami

Fajna wytrawna przekąska do chrupania zamiast chipsów :)
Z porcji wyszło 16 sztuk
PS. Miseczkę na te smakołyki kupiłam w Turcji :)


Co trzeba?

150 g zmielonych otrębów pszennych/żytnich
2 jajka
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól (około łyżeczki)
pół łyżeczki pieprzu mielonego
dowolne przyprawy: np. czosnek granulowany, papryka mielona słodka

Co i jak?

Wszystkie składniki wymieszać i odstawić na pół godziny.
Formować kulki (o ile się da), a jak nie , to takie ciasteczka jakie ja robiłam.
Ułożyć na blaszce, pokrytej papierem do pieczenia i piec około 20 minut w temperaturze 190 stopni, aż się przekąski ładnie zarumienią.
W trakcie pieczenia można ciasteczka poruszać, żeby się równomiernie upiekły.
Odstawić do wystygnięcia i chrupać!
Smacznego!




M MZap w kuchni

Komentarze

Oceń ten przepis:




+