Zupa cebulowa, klasyk

zagłosuj teraz
Danie główne
łatwe
1 h 20 m
377 Kcal

Bardzo prosta w przygotowaniu zupa cebulowa z bardzo smacznym rezultatem.

Składniki

6

Materiały

  • Marmite

Przygotowanie

Czas przygotowania35 min
Gotowania45 min
  • Zupa cebulowa, klasyk - Przygotowanie krok 1Obierz i posiekaj cebulę (uważaj na oczy!). Roztop masło w garnku.
  • Zupa cebulowa, klasyk - Przygotowanie krok 2Dodaj cebulę i podsmaż. Pamiętaj, aby regularnie mieszać, aby cebula się nie przypaliła. Jeśli za bardzo przywiera do dna, dodaj odrobinę wody. Smażyć, aż się skarmelizuje.
  • Zupa cebulowa, klasyk - Przygotowanie krok 3Wsyp mąkę i dobrze wymieszaj. Następnie dodaj wodę, kostkę rosołową, cukier, tymianek, sól i pieprz.
  • Zupa cebulowa, klasyk - Przygotowanie krok 4Przykryj garnek i gotuj na średnim ogniu przez około 45 minut.
  • Zupa cebulowa, klasyk - Przygotowanie krok 5Wersja au gratin :
    Podawać zupę w miseczkach i dodać kilka kawałków czerstwego chleba. Przykryć startym serem.
  • Zupa cebulowa, klasyk - Przygotowanie krok 6Umieścić w piekarniku pod brojlerem na 10 minut lub tak długo, aż ser się zarumieni.
  • Zupa cebulowa, klasyk - Przygotowanie krok 7Zupa cebulowa au gratin jest już gotowa!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Parfumer votre soupe : dodaj liść laurowy lub 10 cl białego wina.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 377Kcal
  • Węglowodany: 34.3g
  • Tłuszcze: 19.4g
  • Tłuszcze nasycone: 12.4g
  • Białka: 14.6g
  • Błonnik: 2.7g
  • Cukry: 8.1g
  • ProPoints: 10
  • SmartPoints: 14
Informacje żywieniowe za 1 porcję (509g)

Sprzęt do gotowania

Płyta grzewcza

Atrybuty

Przechowywać w lodówce
przeciw marnowaniu
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: