Placuszki z indykiem i kukurydzą
vote now
Składniki:1 jajko, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, mąka, mleko, 300 gr udziec trybowany z indyka, puszka kukurydzy, sos sojowy, czubryca zielona, pieprz.
Przygotowanie: Indyka kroimy w drobne kawałki i przyprawiamy sosem sojowym, czubrycą zieloną, pieprzem i wstawiamy do lodówki na około 1-2 godz. Robimy ciasto naleśnikowe, ale gęstsze, mniej więcej konsystencji śmietany. Dorzucamy pokrojonego indyka i kukurydzę. mieszamy i sprawdzamy konsystencje, gdy całość zrobiła się za gęsta dolewamy mleka, jak zbyt lejąca, dosypujemy mąki. Trudno jest mi określić ile dałam mąki i mleka, bo na początku miałam zbyt rzadkie ciasto i doprowadzałam je do właściwej konsystencji. Smażymy na oleju.
Danie szybkie do zrobienia i smaczne.
Przygotowanie: Indyka kroimy w drobne kawałki i przyprawiamy sosem sojowym, czubrycą zieloną, pieprzem i wstawiamy do lodówki na około 1-2 godz. Robimy ciasto naleśnikowe, ale gęstsze, mniej więcej konsystencji śmietany. Dorzucamy pokrojonego indyka i kukurydzę. mieszamy i sprawdzamy konsystencje, gdy całość zrobiła się za gęsta dolewamy mleka, jak zbyt lejąca, dosypujemy mąki. Trudno jest mi określić ile dałam mąki i mleka, bo na początku miałam zbyt rzadkie ciasto i doprowadzałam je do właściwej konsystencji. Smażymy na oleju.
Danie szybkie do zrobienia i smaczne.
Państwo Wojtczuk gotują
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!