Krem z kalafiora, kokosa i wędzonego łososia
zagłosuj teraz
Odkryj nowy sposób na cieszenie się kalafiorem jako przystawką! Tutaj prezentujemy go w postaci kremu, połączonego z mlekiem kokosowym i posypanego wędzonym łososiem. To łatwy przepis o kremowej konsystencji. To świetny sposób na zachęcenie całej rodziny do jedzenia kalafiora ;-)
Składniki
4
Materiały
- Rondel
- Blender ręczny
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania35 min
Umyj kalafior i pokrój na małe kawałki.
Umieść w rondlu i dodaj mleko kokosowe. Gotuj przez 35 minut na średnim ogniu.
Po ugotowaniu zmiksuj całość za pomocą blendera ręcznego.
Przełóż krem kalafiorowo-kokosowy do miseczek i posyp kawałkami wędzonego łososia oraz nasionami sezamu.
Smacznego!
Obserwacje
Jeśli krem wydaje się zbyt gęsty, nie wahaj się dodać odrobiny wody.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 272Kcal
- Węglowodany: 10g
- Tłuszcze: 20.4g
- Tłuszcze nasycone: 16.3g
- Białka: 9.7g
- Błonnik: 4.5g
- Cukry: 5.1g
- ProPoints: 7
- SmartPoints: 12
Informacje żywieniowe za 1 porcję (269g)
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:




Oceń ten przepis