Pęczak z warzywami
vote now
SKŁADNIKI:1 kg mięsa wieprzowego
1 cebula
1 papryka czerwona (można też dodać żółtą)
1 cukinia
2 ząbki czosnku
300 g pieczarek
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
pieprz
sól
1/2 łyżeczki curry
1 szklanka kaszy pęczak
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
SPOSÓB WYKONANIA:Mięso pokroić w dużą kostkę. Podsmażyć na oleju, następnie dolać wody i dusić tak długo aż mięso będzie miękkie. Warzywa i pieczarki również pokroić w kostkę i również podsmażyć na oleju. Następnie połączyć mięso z warzywami i dusić jeszcze kilka minut wszystko razem. Dodać koncentrat pomidorowy, curry i doprawić solą i pieprzem. Podawać z kaszą pęczak, którą należy przygotować wg instrukcji na opakowaniu.
1 cebula
1 papryka czerwona (można też dodać żółtą)
1 cukinia
2 ząbki czosnku
300 g pieczarek
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
pieprz
sól
1/2 łyżeczki curry
1 szklanka kaszy pęczak
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
SPOSÓB WYKONANIA:Mięso pokroić w dużą kostkę. Podsmażyć na oleju, następnie dolać wody i dusić tak długo aż mięso będzie miękkie. Warzywa i pieczarki również pokroić w kostkę i również podsmażyć na oleju. Następnie połączyć mięso z warzywami i dusić jeszcze kilka minut wszystko razem. Dodać koncentrat pomidorowy, curry i doprawić solą i pieprzem. Podawać z kaszą pęczak, którą należy przygotować wg instrukcji na opakowaniu.
ŁOWCA SMAKU - przepisy kulinarne
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!