Szybkie ciasto czekoladowe
vote now
Przepis otrzymałam od Mamy mojego Męża. To taki rodzinny przepis. Szybki i zawsze się udaje.
Składniki
10
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania40 min
- W garnku gotujemy masło, cukier, cukier waniliowy i wino.
Wszytko podgrzać aż konsystencja będzie jednolita, zmniejszyć ogień i gotować dalej.
Alkohol powinien odparować.
W przypadku gdy zamiast wina dajemy sok owocowy, gotować krócej.
Oczywiście zrezygnoważ w tym wypadku z większości cukru jak nie z całego. - Do miski wbić jajka, wsypać mąkę z proszkiem.
Dodać ostudzoną masę czekoladową.
Dokładnie wymieszać, aż masa bedzie jednolita i bez grudek. - Formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Wylać ciasto do formy. - Piec w 180 stopniach z termoobiegiem - 40 minut minimum
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!