Energetyczne batony zbożowe

zagłosuj teraz
Desser
łatwe
30 min
164 Kcal

Czujesz się trochę zmęczony? Uzupełnij energię podczas przerwy na przekąskę dzięki naszym domowym batonom energetycznym!

Składniki

12

Materiały

  • Forma do pieczenia

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min
  • Energetyczne batony zbożowe - Przygotowanie krok 1Roztop masło i wymieszaj z miodem (podgrzej miód, jeśli nie jest wystarczająco płynny).
  • Energetyczne batony zbożowe - Przygotowanie krok 2Dodaj mieszankę płatków zbożowych, wiórki czekoladowe i rodzynki i dobrze wymieszaj.
  • Energetyczne batony zbożowe - Przygotowanie krok 3Umieść masę w każdej formie i dobrze dociśnij widelcem.
  • Energetyczne batony zbożowe - Przygotowanie krok 4Piec przez 15 minut w temperaturze 170°C. Przed wyjęciem z formy pozostawić do ostygnięcia w chłodnym miejscu.
  • Energetyczne batony zbożowe - Przygotowanie krok 5Teraz domowe batoniki zbożowe są gotowe!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Przepis ten można dostosować do własnych upodobań: chipsy czekoladowe można zastąpić orzechami lub orzeszkami ziemnymi, rodzynki innymi suszonymi owocami, a podstawowe zboża innymi.

Nie masz foremek do ciasta? Rozłóż ciasto na całej powierzchni naczynia, a następnie wytnij batoniki :-)

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 164Kcal
  • Węglowodany: 23.4g
  • Tłuszcze: 6.9g
  • Tłuszcze nasycone: 4.4g
  • Białka: 1.3g
  • Błonnik: 0.9g
  • Cukry: 14.6g
  • ProPoints: 4
  • SmartPoints: 8
Informacje żywieniowe za 1 porcję (37g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: