Energetyczne batony zbożowe
zagłosuj teraz
Czujesz się trochę zmęczony? Uzupełnij energię podczas przerwy na przekąskę dzięki naszym domowym batonom energetycznym!
Składniki
12
Materiały
- Forma do pieczenia
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min
Roztop masło i wymieszaj z miodem (podgrzej miód, jeśli nie jest wystarczająco płynny).
Dodaj mieszankę płatków zbożowych, wiórki czekoladowe i rodzynki i dobrze wymieszaj.
Umieść masę w każdej formie i dobrze dociśnij widelcem.
Piec przez 15 minut w temperaturze 170°C. Przed wyjęciem z formy pozostawić do ostygnięcia w chłodnym miejscu.
Teraz domowe batoniki zbożowe są gotowe!
Obserwacje
Przepis ten można dostosować do własnych upodobań: chipsy czekoladowe można zastąpić orzechami lub orzeszkami ziemnymi, rodzynki innymi suszonymi owocami, a podstawowe zboża innymi.
Nie masz foremek do ciasta? Rozłóż ciasto na całej powierzchni naczynia, a następnie wytnij batoniki :-)
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 164Kcal
- Węglowodany: 23.4g
- Tłuszcze: 6.9g
- Tłuszcze nasycone: 4.4g
- Białka: 1.3g
- Błonnik: 0.9g
- Cukry: 14.6g
- ProPoints: 4
- SmartPoints: 8
Informacje żywieniowe za 1 porcję (37g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis