Petitchef PL

Skrzydełka zapiekane w ryżu



Składniki:
 2 łyżeczki vegety1 łyżeczka soli1/2 kostki margaryny2 łyżki koncentratu pomidorowego2 łyżeczki cukru1 ząbek czosnku1/2 łyżeczki pieprzu czarnego2 łyżeczki papryki słodkiej i ostrej6 szklanek wody1 kg szydełek z kurczaka2 duże cebule2 szklanki ryżu2 spore marchewki
Sposób przygotowania:
Na blachę lub naczynie żaroodporne rozsypać surowy ryż na to położyć skrzydełka lub udka z kurczaka, na mięso położyć cebulę pokrojoną w talarki. Obrać marchewkę pokroić na talarki.Sporządzić zalewę: zagotować wodę z wszystkimi przyprawami, margaryną, koncentratem. Zalać ryż, położyć marchewkę na wierzch  i wstawić do piekarnika, piec aż mięso będzie miękkie.








Oceń ten przepis:



Menu dnia