Zestaw puddingu ryżowego z ciemnej i białej czekolady
zagłosuj teraz
W tym roku, na Boże Narodzenie, zabieramy się za robienie domowych prezentów! I trzymamy się kulinarnego tematu, aby zadowolić naszych bliskich. Przygotuj więc swój najlepszy szklany słoik i wypełnij go ryżem, cukrem i czekoladą, aby stworzyć zestaw do puddingu ryżowego! Szczęśliwa osoba, która otrzyma ten prezent, będzie musiała tylko wlać zawartość słoika do rondelka, dodać trochę mleka i poczekać, aż powstanie jej wyjątkowo kremowy, wykwintny deser :-) Jeśli więc chcesz zacząć w tym roku, sprawdź nasze etapy pisemne, fotograficzne i wideo!
Składniki
6
Szacowany koszt: 2Euros€ (0.33€/porcja)
Materiały
- 1 słoik o pojemności 400 ml
- 1 wstążka
- 1 kawałek kwadratowego papieru
- taśma klejąca
- 1 kwiat bolduc
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min
- Otworzyć słoik i wsypać okrągły ryż. Dodaj brązowy cukier i wypełnij resztę słoika wiórkami ciemnej i białej czekolady. Zamknąć słoik.
- Wytnij kwadrat z papieru. Przyklej kwiat boldu na jednej stronie. Na drugiej stronie napisz następujące instrukcje: "Dodaj 1 litr mleka, doprowadź do wrzenia, a następnie mieszaj na małym ogniu przez 40 minut". Zrób otwór i przewlecz przez niego wstążkę.
- Owiń wstążkę wokół zamkniętego słoika i zawiąż ją w dużą kokardę. Podaruj słoik jako prezent :-)
- Jeśli otrzymasz ten słoik w prezencie, po prostu otwórz go, wlej zawartość do garnka lub rondla, dodaj mleko i przykryj.
- Następnie poczekaj, aż mleko się zagotuje, zmniejsz ogień i mieszaj od czasu do czasu przez 40 minut.
- Na koniec napełnij szklane słoiki i ciesz się smakiem!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!