Tatar z szynki, melona i pomidorów
zagłosuj teraz
W kategorii przepisów bez gotowania, tatar wyróżnia się na tle innych! Świeży, szybki przepis, którego wszyscy szukamy latem :-) Przystawka z szynką, melonem i pomidorem dla odmiany od tradycyjnych tatarów wołowych lub rybnych (łosoś/tuńczyk). Słodko-pikantne połączenie, które pokochają Twoi goście. Podawać w foremkach lub ułożyć na płaskim talerzu za pomocą foremki do ciastek.
Składniki
2
Materiały
- Koło do serwowania o średnicy 10 cm
Przygotowanie
Pokrój szynkę na bardzo małe kawałki. To samo zrób z cebulą.
Obierz pomidory i pokrój je w drobną kostkę.
Wymieszaj szynkę, cebulę i pomidora, a następnie dodaj posiekany szczypiorek. Dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek i 1 łyżkę octu. Dobrze wymieszaj.
Uformuj tatar w okrąg lub ułóż niewielki stos na talerzu.
Pokrój plaster melona na cienkie paski i ułóż je atrakcyjnie na wierzchu tatara.
A teraz tatar z szynki i melona jest gotowy!
Obserwacje
Krojenie melona: Jeśli masz mandolinę, przyda ci się ona do zrobienia ładnych plasterków melona.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 208Kcal
- Węglowodany: 4.2g
- Tłuszcze: 15.8g
- Tłuszcze nasycone: 4g
- Białka: 11.4g
- Błonnik: 1.2g
- Cukry: 3.6g
- ProPoints: 6
- SmartPoints: 7
Informacje żywieniowe za 1 porcję (160g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis